Op 15 juni 2024 vond het tweede DTM-jeugdtoernooi plaats, georganiseerd door DTTC’78 uit Appingedam, Talo uit Loppersum, en TTV Midstars. Dit toernooi bouwde voort op het succes van het eerste toernooi dat in juni 2023 werd gehouden.

De dag begon met een energieke trainingssessie onder leiding van Koen Molewijk, waarbij de nadruk tijdens de warming-up lag op het voetenwerk. De jeugd oefende snelheid en precisie door gekleurde hoedjes op specifieke posities op de tafel te plaatsen. Daarna werden de jeugdspelers verdeeld in twee teams voor een competitief spel, waarbij ze probeerden tien tafeltennisballen zo snel mogelijk met de forehand door te geven zonder deze te laten vallen. Hierna volgden oefeningen gericht op diverse technische vaardigheden.

Tijdens de lunchpauze genoten de kinderen van heerlijke broodjes kroket, frikandel of kaassoufflé en konden ze zich vermaken met diverse spelletjes. Ook was er gelegenheid om zelf tafeltennisarmbandjes of kettinkjes te maken. Na de lunchpauze volgde een spontane tafeltennisdemonstratie van Koen Molewijk en Erik van der Greft, die allebei in de landelijke competitie spelen en waar de jeugd veel van kon leren!

Vervolgens was het tijd voor het DTM-toernooi zelf, dat dit jaar een iets andere opzet had dan vorig jaar in verband met het aantal aanmeldingen: de 16 deelnemers werden in tweetallen ingedeeld, waarbij de tieners met de jongere kinderen een team vormden. Elke wedstrijd begon met een enkelspel van de tieners, gevolgd door een enkelspel van de jongere kinderen, waarna de teams tegen elkaar dubbelden. De jeugd ging vol enthousiasme met elkaar de strijd aan, waarbij opviel dat de tieners hun (veel) jongere teamgenootjes flink aanmoedigden en vice versa. Na spannende wedstrijden werd het team bestaande uit Valerie van der Greft (van Argus) en Jelle Brandsma (van TTV Midstars) tot winnaar uitgeroepen.

De dag werd afgesloten met een ceremonie waarbij elke deelnemer een grote chocolade medaille ontving als beloning voor zijn of haar inzet en sportiviteit. Het was een uiterst gezellige en sportieve dag. We kijken uit naar het volgende toernooi en hopen dan weer veel enthousiaste jeugdspelers te mogen verwelkomen!

De foto’s werden gemaakt door Bennie Schoonhoven. Hartelijk dank daarvoor!