Zondag 26 november belooft een mooie tafeltennisdag te worden in Middelstum, Tamme?

Daar ga ik wel vanuit inderdaad. Dan gaan namelijk 48 tafeltennissers in de sportzaal van Midstars strijden voor de sportieve eer maar zeker ook om geld in te zamelen voor de Stichting Terri. Deze stichting is speciaal opgericht om de strijd aan te gaan tegen de ziekte MS. Multiple Slerose (MS) is een ziekte waarbij de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwen in de hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen (of te wel, het centrale zenuwstelsel) is beschadigd. Hierdoor kunnen onder andere problemen ontstaan met lopen, voelen en zien.

Hoe is dit initiatief ontstaan?

Twee jaar geleden las ik een bericht dat er een tafeltennistoernooi tegen MS in Hoorn georganiseerd werd. Daar heb ik toen aan mee gedaan samen met Erik en Joël. Daardoor raakte ik in gesprek met de organisatoren Rene Poelwijk en Tessa Margarolie. Tessa haar moeder heeft ook MS. Ze zagen mij als een ideale ‘steunpilaar’/ambassadeur voor het noorden om de Stichting Terri te ondersteunen.

En dat leek mij ook wel wat toe. Vorig jaar is deze tafeltennistoernooi tegen MS voor het eerst in Middelstum georganiseerd. Daar deden toen 33 deelnemers aan mee. Inmiddels hebben zich voor de 2e editie dus al 48 deelnemers opgegeven. Daarmee zitten we ook al aan onze max. Want met zes ‘pingpongtafels’ is de zaal lekker gevuld.

Wie doen er zoal mee en wat staat er die dag op het programma?

Alle niveaus zijn vertegenwoordigt. Van eredivisiespelers tot deelnemers uit de laagste klasses. Deze spelers worden in diverse categorieën ingedeeld. De prijzen per categorie zijn beschikbaar gesteld door Wim Huisman uit Siddeburen. Hoewel meedoen veel belangrijker is dan winnen, gaat het natuurlijk wel ergens om. De spelers komen overigens uit het hele land. Deze nationale contacten zijn gelegd toen ik meedeed aan het toernooi in Hoorn. Maar ook lokale cracks als Chris van Dijken, Youri Kobes en ‘good old’ Jan Tammenga zijn van de partij. En zelf zal ik de arena ook betreden.

De zaal gaat open om 10.00 uur en de eerste partijen starten om 11.00 uur. Tegen het eind van de middag worden dan de prijzen verdeeld. Aansluitend is er een soort van lopend ‘Chinees buffet’. De kosten hiervan bedragen €15,- per persoon en een gedeelte van de opbrengst gaat naar Stichting Terri. Voor deze maaltijd hebben zich al zo’n kleine 40 personen opgegeven. Maar volgens Gert Stulp kunnen er nog wel een paar bij. Er gaan dan ook veel makke schapen in onze gezellige kantine. Mocht je nog mee willen eten, geef je dan even bij mij op….

De eerste sponsoren hebben zich gemeld?

Dat klopt inderdaad maar ook particulieren hebben reeds geld gedoneerd. Het streefbedrag wat ik in mijn hoofd heb, wordt waarschijnlijk wel gehaald en dat is natuurlijk fantastisch. Met het werven van nog meer sponsoren ben ik inmiddels gestopt want ook voor volgend jaar heb ik een bijzondere uitdaging in gedachten….

Kun je daar nog iets meer over vertellen?

Ik ben al druk in training om op 10 juni 2018 de Mont Ventoux te beklimmen met de fiets. Daar ik zelf ook MS heb, weet ik uit eigen ervaring wat voor een rotziekte het is. Een ziekte waar nog geen goede medicatie voor is. Vandaar dat ik graag één keer de uitdaging aan wil gaan om deze puist in Frankrijk te beklimmen. Mocht je mij hierin willen ondersteunen, klik dan eens op deze link: https://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/klimmen-tegen-ms-help-tamme-de-berg-op!

Wil je verder nog iets kwijt?

Dat beklimmen van de Mont Ventoux is dus pas volgend jaar. We gaan eerst lekker tafeltennissen. Kom zondag 26 november gerust langs om te kijken. Het belooft een gezellige dag te worden en de kantine is uiteraard gewoon open. En mocht je nog mee willen Chinezen, stuur mij dan even een berichtje. Graag tot ziens!