Op het NK in Zwolle heeft Shuohan Men afgelopen zondag 24 oktober de Nederlandse titel geprolongeerd in het enkelspel. Ook Colin Rengers en Pim van Schaik kwamen in actie in het Landstede Sportcentrum. Men en Rengers waren ook actief in de beide dubbeltoernooien.

Voor Shuohan Men stond het verdedigen van de individuele landstitel op het spel. In de achtste finales won Men met 4-0 van Yoeke Gunsing. In de kwartfinale rekende met dezelfde cijfers of met haar dubbelpartner Dobrila Jorguseska. In de halve finale werd het opnieuw 4-0, tegen Vera van Boheemen. De finale was vervolgens een zeer zwaarbevochten zege op Sanne de Hoop: 4-1 (11-8, 12-14, 11-9, 11-8, 14-12).

Pim van Schaik ging in de eerste ronde van het enkelspel onderuit tegen Barry Berben. Ondanks een voorsprong van twee games, ging Van Schaik met 4-2 onderuit. Colin Rengers moest het in de eerste ronde opnemen tegen Arnoud Meijer en won met 4-0. In de achtste finale op zaterdagavond was Rengers met 4-2 te sterk voor Pieter van den Berg. In de kwartfinales ging Colin zondagmiddag met 4-1 onderuit tegen Kas van Oost.


Dubbelspel
In het damesdubbelspel wist Shuohan Men met haar dubbelpartner Dobrila Jorguseska te winnen van de duo’s Basie/Depuydt en Van de Velde/Van der Zanden voordat de als nummers 1 geplaatsten Esmee van Marwijk en Kim Vermaas in de finale met 3-2 te sterk bleken.

Colin Rengers ging in het herendubbel met Peter Verweij in de eerste ontmoeting onderuit tegen Gerben Last en Boris de Vries: 3-0. In het mixed dubbel wonnen Men en Rengers van Lode Hulshof en Emma van der Zanden, maar bleken Kas van Oost en Dobrila Jorguseska vervolgens – ondanks een 2-0 voorsprong – met 3-2 te sterk.

Trots
Coach Jan Tammenga was ‘zeer tevreden’ met het optreden van zijn spelers. “Het hele team is in actie gekomen in de prachtige arena waar ook de basketballers van Zwolle hun wedstrijden spelen. Colin Rengers heeft super gespeeld tegen Kas van Oost, die bij het Nederlands team speelt en soms ook in de tweede Bundesliga in Duitsland.”

“Shuohan Men heeft in het enkelspel weinig moeite gehad tot de finale, maar in die eindstrijd moest ze flink aan de bak. Een titel verdedigen is altijd moeilijker dan hem te behalen. Ze heeft de favorietenrol maar mooi waargemaakt en ik weet dat iedereen in en rond de club erg trots is op haar prestatie!”