De strijd om de Midstars bokaal is zaterdag 19 augustus 2023 gewonnen door TeamNL. Het team met Nederlands kampioen Barry Berben en topper Kas van Oost, kortgeleden 3e bij de Europese jeugdkampioenschappen in Oostenrijk, scoorde over de gehele dag de meeste winstpartijen. Van tevoren was afgesproken dat het team met de meeste winstpartijen over de gehele dag de winnaar zou zijn. KlimaatgroepStars dat alle wedstrijden won moest hierdoor genoegen nemen met de tweede plaats.

In de eerste ronden speelt KlimaatgroepStars tegen het jeugdteam van TeamNL. Clement Chobeau verliest van Ivan Kahn en  Alexis Douin wint van Brent Ronde . De nieuweling Douin valt op door zijn spectaculaire aanvallende spel. Een aanwinst voor KimaatgroepStars. Colin Rengers verliest eveneens van Ivan Kahn. Vervolgens weet Clement Chobeau wel van Brent Ronde te winnen. Het dubbelspel gaat eveneens naar de Middelstumers die uiteindelijk winnen met 3-2. Op de andere tafel speelt TeamNL, met coach Henk van Spanje, tegen een samengesteld Frans team.  TeamNL wint met 5-0. Het in ochtend aanwezige publiek geniet van twee aantrekkelijke wedstrijden. Ondanks de maximale score van 5-0 voor TeamNL bieden de Fransen knap tegenstand. Alleen het dubbelspel gaat in drie games naar TeamNL. In de overige partijen moeten extra games de beslissing brengen.

Na een korte middagpauze waarin de soep en broodjes in de gezellig kantine van Midstars in de smaak vallen, wordt het middagprogramma gestart met de wedstrijden tussen het jeugdteam van TeamNL en TeamNL en de wedstrijd KlimaatgroepStars – samengesteld Frans team.

Ook in de middag tafeltennis om van te smullen. De topspelers uit binnen- en buitenland maken er een mooi spektakel van voor het aanwezige publiek. Meerdere slagenwisselingen krijgen het publiek op de banken. Ware promotie van de mooie tafeltennissport. TeamNL wint met 5-0 van Jong TeamNL. Ook hier zijn de krachtsverschillen niet zo groot dan de uitslag doet vermoeden. KlimaatgroepStars wint met 5-0 van het Franse samengestelde team.

De finale van de strijd om de Midstars bokaal gaat tussen TeamNL en KlimaatgroepStars. De strijd om het brons gaat tussen het samengestelde Franse team en het jeugd TeamNL. Het beloven spannende en spektakulaire wedstrijden te worden.

Alexis Douin moet met 3-1 zijn meerdere erkennen in Kas van Oost. De beide spelers maken er een geweldige partij van en brengen het publiek in vervoering. In de volgende partij krijgt Nederlands kampioen Barry Berben de kans revanche te nemen op Clement Chobeau. De Fransman van KlimaatgroepStars won vorig jaar in de finale van de TOP20 van Berben. Chobeau laat er ook deze keer geen gras over groeien en trekt de partij in drie games naar zich toe. Opvallend is de gretigheid die de Fransman ten toon spreidt. Een goed voorteken voor morgen. De tussenstand is derhalve 1-1. Kas van Oost toont zijn goede vorm van de laatste tijd opnieuw in zijn partij tegen Colin Rengers. Tegen de ontketende Oost is geen kruid gewassen. De speler van KlimaatgroepStars moet dan ook in drie games zijn meerdere erkennen in de TeamNl-speler. Daarmee brengt hij TeamNL op een 2-1 voorsprong. Alexis Douin laat opnieuw zien een waardevolle speler voor KlimaatgroepStars te zijn. Ook hij weet Nederlands kampioen Barry Berben aan de zegekar te binden al heeft hij daarvoor de maximale vijf games nodig. Daarmee komt de tussenstand na vier partijen op 2-2. Het dubbelspel gaat in drie games naar KlimaatgroepStars. De einduitslag van de finale is daarmee 3-2 in het voordeel van KlimaatgroepStars.

Aangezien TeamNL gedurende de dag 1 punt meer heeft gescoord dan KlimaatgroepStars is TeamNl de winnaar van de Midstars bokaal geworden. Een tweede plaats dus voor KlimaatgroepStars. Brons is er voor het jeugdteam van TeamNL en het Franse samengestelde team tekent voor de vierde plaats.

Ook winnaar is het publiek. Zij hebben kunnen genieten van een mooie tafeltennisdag. Morgen gaat het circus naar de Hippolytushal waar de spelers een individueel toernooi afwerken tussen 09.30 uur en 17.00 uur. De toegang is opnieuw gratis.

Interviews:
interview Barry Berben voor begin finale
interview Alexis Douin voor begin finale
interview Ivan Kahn en Brent Ronde
interview Henk van Spanje

Foto’s gemaakt door Henk Hommes