Het Team van Klimaatgroep°Stars is zaterdag in Amsterdam de voorjaarcompetitie begonnen met een kleine nederlaag tegen Tempo-Team: 6-4. Toen na precies zes uren en een zinderend gevecht de kruitdampen opgetrokken waren, konden we de conclusie trekken dat we iets te weinig hadden gekregen. Geen man overboord want we hebben slechts een kleine achterstand opgelopen, maar jammer is het wel!

De man in topvorm (Peter Verweij) won slechts een partij, terwijl hij na een soepele winstpartij op Elwin Huiden plus met Pim (van Schaik) het dubbel (na 2-0 achter!), op weg leek om Jana Timina te slachten. Hij had al in drieën kunnen winnen, maar een voorsprong in de derde werd door concentratieverlies ingeleverd. In de vierde kwam hij op 7-0 met allemaal winners tot briljante punten, toen Timina een showtje opstartte en met gestrekte armen de overgave wilde inluiden. Deze flauwekul leidde op 8-3 tot een door ondergetekende aangevraagde Time-Out, maar Peter was toch even de balans kwijt en verloor na Matchpoint toch de game en uiteindelijk de partij.

Tussendoor had Pim al een goede wedstrijd afgeleverd tegen Timina, met ook kansen op 2-1 voor, maar werd op waarde nog geklopt en Shuo Han Men verloor van een zeer goed spelende Mark Smith, de Engelsman. Twee games lang leek ze hem onder controle te hebben, maar kleine foutjes nekten haar. In de derde was ze het spoor bijster, iets wat haar nog steeds overkomt en we niet zo goed kunnen gebruiken.

Na de pauze, we waren inmiddels al 3 uur onderweg, overkwam haar dit ook weer tegen een wisselvallig spelende Huiden en moesten we alle registers opentrekken, haar er weer bij te halen. Uiteindelijk begon ze weer met overtuiging te spelen en toen was het snel klaar: 3-3.

Pim speelde de hele dag goed tot zeer goed, had ook de rally`s van de dag op zijn bat, maar het kleine precisie werk, plus zijn openingsvoorbereiding met klein voetenwerk schiet nog tekort. Tegen Mark Smith kostte hem dat ook eigenlijk de kansen op de overwinning, maar veelbelovend was het wel. Toen Shuo Han daarna tegen Timina in actie kwam voor de zoveelste vijf-gamer, stonden we weer achter. Toen liet ze tegen een andere top-dame weer zien dat ze in staat is op dit niveau met de besten mee te kunnen. Mentaal dient ze dat ook te geloven, want weer ging er een 2-0 voorsprong verloren door niet te killen. Op het einde van de wedstrijd speelt ze vaak haar beste punten, ook nu weer: 4-4.

Vervolgens speelde Peter tegen de Engelsman, die in vorm was en die ligt hem niet: Geknokt, ook nu weer, maar met 3-1 het onderspit gedolven. Pim en Elwin Huiden maakten er tot slot ook weer een spannende en kwaliteitsrijke pot van: Onze jongeling had het in handen, maar in de vierde bij 2-1 voor verzuimde hij de goede plek op te zoeken en speelde de bal een paar keer op de sterke BH van zijn opponent. Dat kostte hem de partij en ons het verdiende gelijke spel.

Concluderend kunnen we melden dat het team er stond en zes uur lang was eenieder betrokken, dus we kunnen uitkijken naar de wedstrijd van komende zaterdag in Middelstum tegen The Victory. Daar dient de lijn doorgetrokken te worden.

Gisteren hebben een aantal pupillen van de talentgroep van STTG de halve finale gespeeld van de Jeugd Meerkampen: Pim, Liecke Greve, Fleur Hoogeveen en Janine Grootjans plaatsten zich allen voor de Top-12 begin juni. Ook een behoorlijk succes dat ze allen erdoor kwamen en kunnen uitkijken naar een krachtmeting met de besten van het land in hun leeftijdsgroep.

Pim speelde tegen het jonge talent Milo de Boer, zoon van voormalig Nationaal Kampioen Michel, misschien wel zijn beste wedstrijd ooit: Hij slachtte deze jongeman af met gamestanden 11-2 en 11-3 en toonde aan erdoorheen te komen. Was nog beter dan zaterdag, en dat was mooi meegenomen in een weekend Amsterdam en vervolgens weer naar Nijmegen………

Anne Vlieg