Beste deelnemers/sponsoren/supporters,

Inmiddels is het alweer bijna kerst en rennen we met z’n allen richting het einde van 2021. De tijd gaat snel. Maar wat hebben we de afgelopen twee seizoenen gedaan als Huis en Hypotheek Ommelander Loopcircuit? Nou dat is helaas niet zoveel geweest. Corona heeft ons in de greep gehouden en dan niet alleen de pandemie zelf, maar ook door de diverse gevolgen van de pandemie zat het niet mee.

We hebben onder andere te maken gehad met vrijwilligers die niet inzetbaar waren. Zoals bijvoorbeeld de verkeersregelaars. Velen hebben de jaarlijkse cursus niet gevolgd. Er werd immers niets georganiseerd en er was dus ook geen verkeer te regelen. Daarnaast de vele kleine sponsoren van onze lopen die we niet wilden belasten met een vraag voor ondersteuning (wij als consumenten konden nu eens de ondernemers ondersteunen, weten jullie het nog, de spandoeken met de teksten als “ik koop lokaal”?).

Maar wat hebben we dan wel gedaan de afgelopen twee seizoenen? We hebben de timing kunnen verzorgen van vier lopen, waarvan drie externe. Deze organisaties konden tussen de maatregelen door hun loop organiseren en dat vonden we eigenlijk ook wel weer lekker.

Die ene “eigen” loop, werd eind augustus in Ten Boer georganiseerd. Wat een bijzondere dag was dat. Voor zover wij ons kunnen herinneren was dit de eerste keer dat Jannes Nijboer niet aanwezig kon zijn. Zijn slechte gezondheid maakte dat dit niet mogelijk was. Als een eerbetoon aan Jannes werd voor de start van de loop bekend gemaakt dat de Minimarathon in het vervolg de “Jannes Nijboer Loop” zal gaan heten. Een mooi gebaar van de organisatie van de Sportrecreade Ten Boer.
Jannes heeft de bekendmaking nog via een live-stream kunnen volgen. Anderhalve maand later is hij overleden. Jannes was vanaf het begin van ons circuit, dat toen nog BuurContact Loopcircuit heette, betrokken bij de organisatie. Hij was het die het initiatief nam tot de vorming van een loopcircuit door een zestal dorpen in Noord-Groningen. De formule sloeg direct goed aan en is altijd een succes gebleven. De laatste jaren was Jannes secretaris van de organisatie. In de beginjaren liep Jannes bij de verschillende lopen zelf ook nog mee. Niet natuurlijk bij de Minimarathon Ten Boer. Dat was zijn kindje. Je zag hem bij die loop in de rol van organisator. Het is dan ook fijn dat de Minimarathon Ten Boer vanaf nu de Jannes Nijboer Loop gaat heten. Wij zijn blij met de inzet van Jannes gedurende vele jaren voor ons circuit en wensen zijn familie veel sterkte toe dit verlies te verwerken.

Vorig jaar keken we met een positief naar de mogelijkheden voor 2021. Het virus zal dan toch wel over zijn hoogtepunt heen zijn, dachten we. Dat viel dus tegen. En hoewel het momenteel zeker niet goed gaat wanneer we kijken naar het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames door corona, zijn we toch positief over 2022. We zijn dan ook gestart met de voorbereidingen. Het eigen programma is bekend en op een enkele loop na zijn ook de zogenoemde “externe” lopen, waar onze timers bij aanwezig zullen zijn, bekend. We hebben goede afspraken met onze circuitsponsoren kunnen maken. Ze zijn er allemaal nog en ook zij verdienen een volledig loopprogramma met mooie evenementen waar we iedereen weer kunnen verwelkomen.

Wij hebben er in ieder geval zin om in 2022 weer van start te gaan en een vol programma te kunnen draaien. Wij wensen jullie veel gezondheid toe in deze voor iedereen zo bijzondere periode waarin de jaarovergang van 2021 naar 2022 zal plaatsvinden. Wij wensen iedereen gezellige kerstdagen en een goede jaarovergang toe en hopen jullie allemaal weer te zien bij de lopen van het Huis en Hypotheek Ommelander Loopcircuit.