De confrontatie zaterdag tussen de twee koplopers TOGB en Klimaatgroep°Stars in de 1e Divisie B is uitgelopen op een dikke nederlaag voor de Middelstumers! Op voorhand was duidelijk dat TOGB favoriet was met Michel de Boer en een zeer sterke Tunesiër, maar dat het slechtste scenario uit de hoge hoed getoverd werd, was teleurstellend: 8-2. Nu is met een 9 punten achterstand wel een gat geslagen, bovendien en dat is belangrijker, de nummer drie en vier komen weer binnen schootsafstand…….

Er is ook redelijk eenvoudig een samenvatting te maken van de wedstrijd: 6 wedstrijden gingen duidelijk verloren. De Tunesiër Hmam toonde zich zoals eerder in de competitie met de kracht van een goede Eredivisiespeler (en waarschijnlijk wel meer ook….) en ondanks goed tegenspel van Pim van Schaik en Colin Rengers, die als eerste een game won van deze man, was hij een klasse apart. Michel de Boer komt ook weer wat in vorm en is dan met zijn zeer gedegen en vastberaden blokspel  nog altijd van Eredivisieniveau. Niet voor de eerste keer echter was Colin op weg om hem te pakken, ware het niet dat bij 2-0 en 6-3 voor, er weer eens zand in de raderen kwam. Michel ontsnapte en dat was het eerste punt die helaas naar de andere kant ging waar kansen lagen.

Het 6e punt die duidelijk zonder kans verloren ging was het dubbel van Colin en Jan Tammenga: Laatstgenoemde had net als vorige week weer zijn dag niet, het ging nauwelijks beter. Het komt nu als geroepen dat Nathan (vd Lee) eindelijk echt zijn opwachting gaat maken in het team! Dit ook om de eerste drie posities veilig te stellen en nog een gooi te doen naar plek een.

Pim was zaterdag na een paar perfecte weken niet in goede doen in zijn eerste wedstrijd tegen Leroy Heemskerk: Hij had problemen met de service van deze jongen en dat maakte hem onzeker. In vijven ging deze op voorhand wel als winstpartij aangemerkte partij naar de tegenpartij. Dat betekende dat met de zeges van Colin en Jan op deze speler, er slechts twee punten op de eindscore belandden.

Een dag later speelden Colin en Pim bij Meerkampen om A-Speler te worden tegen elkaar en Colin won in een spannende 5-pitter deze ontmoeting. Beiden wonnen de rest, waardoor ze naar de halve finale doorgingen. Mooi herstel van Pim.

Het 2e Team van Midstars boekte in de Noordelijke 1e Divisie een nuttige overwinning op de Treffers Klazienaveen: Opmerkelijk in deze wedstrijd was dat Chris van Dijken zijn teamgenoten evenaarde met twee winstpartijen, waaronder een verrassende tegen Paul Sterken! Richard Roossien en Talo Tamminga bezorgden met ook twee zeges de ploeg een 6-4 winst, waardoor de ploeg nog alle kanten op kan in deze klasse, hopelijk de goede……

Het is kortom en erg boeiende fase in het najaar seizoen met zaterdag voor het 1e de uitwedstrijd tegen het Schiedamse Scyedam. Wordt vervolgd.

Anne Vlieg