In 2020 werd in het voorjaar de competitie overal afgebroken. In Nederland, België, Duitsland enz. Op dat moment kwam men in Düsseldorf, waar hét Duitse opleidingscentrum voor tafeltennis is, samen met Borussia Düsseldorf, de club waar Danny Heister coach is, op het idee om voor de junioren en spelers onder 23 van de Duitse top iets te organiseren zodat men toch wedstrijden kon spelen. Tenslotte willen top sporters zich ook meten met anderen. Daar ontstond de toernooi-serie “Düsseldorf Masters” uit.

Een enkel-knock-out systeem waar altijd 4 topspelers aan mee deden zoals bv Timo Boll, Dimitri Ovcharov, Patrick Franziska, Anton Källberg enz. De aankomende talenten speelden eerst tegen elkaar en kwamen daarna dus tegen een wereld topper en zo kwam er uiteindelijk een finale en een winnaar.

Henk van Spanje en Wim van Breenen

Eén van de aankomende talenten was Gerrit Engemann, speler van Bad Hamm (die spelen in de 2e bundesliga). De club ook waar Henk van Spanje en Wim van Breenen de coaching voor hun rekening nemen. Tijdens deze Düsseldorf Masters in 2020 was Wim van Breenen de vaste coach van Gerrit Engemann, en Wim was zo enthousiast over de mogelijkheid die zo aan de spelers geboden werd om wedstrijden te spelen dat hij na ging denken om iets van dezelfde strekking te organiseren in Nederland.

Wim coacht hier Gerrit Engemann

Nu was dit natuurlijk niet zo makkelijk als in Duitsland, waar veel meer topspelers zijn die ook full time trainen en spelen. Op dat moment ontstond het idee voor de TOP20. Vier poules van 5 spelers, waarbij sterke buitenlandse spelers op uitnodiging mee doen, en tegen Nederlandse spelers spelen.
De nrs 1 en 2 van de poules gaan dan door naar de kwart finales.

Op 13 september 2020 was het dan zo ver. De eerste editie van de TOP20 werd in Wageningen gespeeld. Een mooi toernooi, met spelers als Barry Berben, Kas van Oost, Tim Gras, Shuohan Men, Collin Rengers, Pekka Pelz enz. Hier deden door de strenge maatregelen i.v.m. corona niet alle buitenlandse spelers mee die mee hadden willen doen, maar uiteindelijk waren het wél 2 buitenlanders die de finale speelden.
De Let Arturs Reinholds (Westa) en de Duitser Pekka Pelz (oud speler TTV Midstars) maakten er een mooie finale van, die uiteindelijk door Pekka Pelz werd gewonnen.

Mede door ondersteuning van Jacob de Boer was dit alles mogelijk gemaakt. Jacob was zó enthousiast, dat Wim van Breenen hem wel móest beloven om in 2021 óók in Zoetermeer een editie te regelen.
En zo kwam het dat we in Augustus 2021een TOP20 organiseerden in Zoetermeer én Wageningen.

Tijdens het eredivisie finale weekend in 2021 gaf Jan Tammenga aan dat TTV Midstars ook graag een editie van de TOP20 in Middelstum zou willen hosten. Vanaf dat moment hebben we gekeken wat de mogelijkheden hiervoor zouden zijn.

En nu kunnen we bekend maken dat we op 21 Augustus 2022 met de TOP20 cyclus ook te gast zullen zijn in Middelstum. We verwachten een zeer sterk bezet toernooi, omdat een week later de “Masters 2022” gespeeld zullen gaan worden en dit het enige voorbereidings toernooi zal zijn.

Jan Tammenga van TTV Midstars: “We zijn blij om dit mooie toernooi in de voorbereiding van de Masters te mogen organiseren. Dit geeft het toernooi een extra dimensie die we graag benutten”

Verdere details zullen later bekend gemaakt worden via de socials van TOP20 Middelstum, TTV Midstars en de NTTB.