Na een 6-1 verlies uit nu thuis een ruime 6-1 overwinning Colin?!

Ja, dat was een mooie revanche in onze thuisbasis. Nu is Tempo Team Amsterdam niet de sterkste tegenstander in de eredivisie maar dit is een mooie opsteker. Bijna was het zelfs 7-0 geworden want Shuohan Men verloor in 5 games van Walbrecht maar had zelfs nog een matchpoint. Wel won ze van Fjodor Rademaker. Enio Mendes had weinig problemen met zijn tegenstanders en samen wonnen we ook nog eens de dubbel.

Ik kijk sowieso met veel genoegen terug op zaterdag want ik wist mijn beide partijen met 3-0 te winnen. En dat geeft natuurlijk een goed gevoel. Maar tafeltennissen blijft een raar spelletje, gelukkig was zaterdag de topvorm daar. Eerst won ik van Maurice Schulte. Daar speelde ik één keer eerder tegen en toen had ik nog vrij veel problemen met zijn opslag. En van Walbrecht had ik twee jaar geleden in de eerste divisie nog in vijf games gewonnen. Nu ging het dus een stuk eenvoudiger.

Een rare competitie eigenlijk hé?

Je doelt waarschijnlijk op onze winst tegen de ploeg die vorige week met 4-3 van Smash Hattem wist te winnen. Terwijl Smash afgelopen zaterdag met 7-0 won van Hilversum. De ploeg inderdaad waar wij vorige week weer met 6-1 van verloren. Het is maar net de vraag of de tegenstander in de sterkste opstelling speelt. Dat deed Hilversum wel tegen ons toen ze al hun buitenlanders opstelden. Nu waren alle drie niet aanwezig.

En dat is best wel frustrerend wanneer je bedenkt dat elk punt telt. We willen heel graag bij de eerste vier eindigen want daarmee ontlopen we de degradatiepoule. We staan nu in elk geval vierde maar de nummers vier t/m acht staan vlakbij elkaar. En dan is zo’n ruime winst van Smash, die nu tweede staat en die ik als een naaste concurrent voor plek vier beschouw, toch een beetje een dompertje.

Zaterdag tegen de koploper?

Zaterdag moeten we in inderdaad naar Uden in Brabant waar we het opnemen tegen Maashorst. Zij beschikken over twee jonge Zwitserse spelers en Jochem de Hoop is waarschijnlijk de derde tegenstander. Shuohan Men speelt momenteel met het Nederlands team in Roemenië en ik les net dat ze met twee overwinningen een belangrijk aandeel had in de 3-2 overwinning op Turkije. Een puike prestatie van haar!

Pim speelt ook weer maar ik weet nog niet zeker wie ons team zaterdag completeert. Misschien Mendes wel weer maar het kan ook zijn dat de Zweed Casper Strindberg zijn debuut voor ons maakt. Ik ken hem nog niet persoonlijk maar hij schijnt ongeveer van hetzelfde niveau als Anthony Tran te zijn die vorig jaar twee keer met ons meegedaan heeft. Casper is van Pim zijn leeftijd, begin twintig dus. Ik ben benieuwd.

Wil je verder nog iets kwijt?

Afgelopen zaterdag speelden we dus onze eerste thuiswedstrijd voor een mannetje of dertig publiek. Ik hoop dat dit er zaterdag 9 oktober wat meer zijn. We spelen dan om 16.00 uur tegen TOGB 1 uit Berkel en Rodenrijs. Voor ons ook weer een belangrijke concurrent voor plek vier. Het zou mooi zijn wanneer we dan richting de vijftig toeschouwers gaan.

En het klopt dat ik zo weer vanuit Hoogkerk naar Middelstum rijd om te trainen. Ik ben doordeweeks bijna dagelijks in Middelstum te vinden. Ik train er zelf zo’n tien tot twaalf uur in de week en geef daarbij op maandag- en donderdagavond training aan de spelers van de overige seniorenteams van Midstars. Gemiddeld komen daar zo’n tien spelers op af en ik vind dit erg leuk om te doen. Zo kun je toch een beetje je ervaring op eredivisieniveau overbrengen op een enthousiaste groep spelers.