Eerst maar even een kort voorstelrondje Colin?

Dat kan hoor. Colin Rengers is de naam, ik ben 23 jaar en woon in Hoogkerk waar ik met mijn vriendin tijdelijk bij haar ouders inwoon totdat we iets voor onszelf gevonden hebben. Ik ben namelijk vorig jaar afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in het Ondernemerschap en Retail Management en nu op zoek naar een baan van zo’n 20 tot 24 uur in de online marketing of als accountmanager. Ik wil graag het bedrijfsleven in.

De reden dat ik geen volledige baan wil, laat zich vast wel raden. In het toptafeltennissen gaat door trainingen, training geven en wedstrijden spelen minimaal twintig uur in de week zitten. Bijna dagelijks ben ik in Middelstum te vinden. Bij Midstars dus, de club waar ik zeven jaar geleden voor het eerst neerstreek na in Emmen (waar ik geboren ben), Assen en Harkstede te hebben gespeeld. Tussen twee periodes Middelstum in, maakte ik nog een uitstapje van twee seizoenen naar Smash in Hattem.

Mooi om weer los te kunnen in de tafeltenniseredivisie?

Absoluut! Ik ga mijn vijfde seizoen op het hoogste niveau in en dat voelt uitstekend. Het niveau ligt veel hoger en de partijen duren veel korter dan in de eerste divisie. Vorig seizoen waren we ’s avonds regelmatig na negenen nog aan het spelen en zaterdag jl. waren we voor zeven uur al klaar.

Tot zaterdag jl. had ik een half jaar lang niet meer op zo’n hoog niveau getafeltennist. Er zijn in de tussentijd wel toernooien gespeeld maar niet voor spelers van de A-categorie waar ik toe behoor. Daarbij speel je natuurlijk veel liever voor een volle hal maar het is in deze tijd behelpen. Gelukkig zijn de partijen wel via een livestream te volgen.

Tevreden over je eigen spel?

Daar kan ik niet anders dan ontkennend op antwoorden want ik verloor mijn beide partijen. De wedstrijd tegen oud Nederlands kampioen Casper ter Luun was achteraf de sleutelpartij. We gingen gelijk op en in de beslissende vijfde game pakte ik een paar punten voorsprong. Uiteindelijk verloor ik hem toch nog met 8-11. Nu eindigt de wedstrijd tegen Salamanders uit Wateringen in 3-3, anders hadden we met 4-2 gewonnen.

Mijn tweede partij tegen Stephan Tromer verloor ik helaas kansloos in drie games. Dat had ik niet verwacht want de onderlinge balans was in mijn voordeel. Maar Stephan, broer van Nederlands kampioen Laurens, is de laatste jaren enorm gegroeid in zijn spel en ook Shuohan Men had weinig tegen hem in te brengen.

Wat kun je zeggen over de nieuwste aanwinst Anthony Tran?

Allereerst dat hij zijn beide wedstrijdjes eenvoudig in drie games wist te winnen. Hoe goed hij echt is, kan ik nog niet zeggen want echt diep hoefde hij niet te gaan. Maar als voormalig wereld top 200 speler speelt hij ook in de Zweedse en Noorse eredivisie dus het kan niet anders dan dat hij heel wat in zijn mars heeft. Ik heb voor de wedstrijd nog kort even tegen hem gespeeld. Het zou mooi zijn wanneer hij al op donderdag of vrijdag op tijd naar Middelstum komt zodat we een keer uitgebreid met elkaar kunnen trainen.

De bij ons teruggekeerde Nederlands kampioene Shuohan Men pakte tegen Greyling het derde punt. Iets wat gezien de ranking van beiden ook moest. Niet dat zo’n ranking alles zegt maar het geeft vaak wel een indicatie.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd?

Ja, dan spelen we om 16.00 uur tegen Tempo Team uit Amsterdam. Ook één van die ploegen die we eigenlijk moeten verslaan, willen we ons handhaven in de eredivisie. Qua ranking is het op papier de zwakste tegenstander en met zeven punten uit drie wedstrijden zijn ze niet heel overtuigend begonnen. Dat is ook weer zoiets, terwijl TOGB nog geen wedstrijd gespeeld heeft, staan zij dus al op drie wedstrijden. Dat kan alleen maar in tafeltennisland.

Met John Scott en Yana Timina hebben ze veel routine in huis. Hun nieuwste Belgische aanwinst Meurant wist tot dusver twee van zijn vier partijen te winnen. Het zal geen appeltje eitje worden maar kansen liggen er zeker!

Wil je verder nog iets kwijt?

Het is nog onbekend in welke samenstelling we zaterdag aan zullen treden. Misschien wel met de jonge Fransoos Bastien Dupont maar die moet uit Lille komen. Volgens mij telt er voor topsporters geen reisverbod en hij heeft een rijbewijs maar het hele coronagebeuren heeft zeker zijn impact op het tafeltennissen op het hoogste niveau. Coach en teammanager Jan Tammenga heeft het er maar druk mee.

Ook zaterdag zijn we weer te volgen via Middelstum-info https://www.twitch.tv/klimaatgroepstars. Ik hoorde dat de wedstrijd tegen Salamanders via deze stream goed te volgen was. Wie weet kunnen de kijkers Pim van Schaik in actie zien. Deze youngster maakt dan zijn debuut op eredivisieniveau.