We mogen weer Jan?!

Ja, ongelooflijk hé?! Het is een jaar geleden dat we op deze manier in TopTafelTennisTalk met elkaar hebben kunnen praten. Zal ik eerst maar eens beginnen met het team van dit seizoen te introduceren? Daar zit niet zoveel verschil in met vorig seizoen overigens. Onze eigen talenten Colin Rengers, Pim van Schaik en Shuohan Men zijn gelukkig nog steeds actief voor de Klimaatgroep°Stars. Hetzelfde geldt voor de buitenlandse topspelers Enio Mendes (de Portugese tafeltennisser die in Spanje woont) en Anthony Tran uit Zweden.

Nieuw in de gelederen is de Zweed Casper Strindberg. Hij vervangt de Fransman Bastien Dupont die door de promotie van zijn club niet meer in buitenlandse competities uit mag komen. Misschien is het ook nog leuk om te benoemen dat Shuohan op vier fronten actief is. Ze staat bij ons onder contract maar komt uit in de dameseredivisie voor Den Helder en in de Spaanse competitie op Ibiza. Waarbij aangetekend moet worden dat ‘wij leidend’ zijn omdat ze bij ons onder contract staat. Of en wanneer ze meedoet met andere competities gaat in overleg. En ze is natuurlijk voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands team. Geweldig inderdaad.

De competitie begon afgelopen zaterdag met een dompertje?

Dat kan ik niet ontkennen inderdaad, met 6-1 verliezen is nooit prettig. Waarbij ik direct enige nuanceringen aan wil geven. De eredivisie is dit jaar nog sterker dan vorig jaar en elk team heeft wel de beschikking over één of meerdere goede spelers uit het buitenland. Daarbij moesten we direct aantreden tegen topfavoriet Proactief TT Hilversum, niet voor niets de winnaar van de Eredivisiefinale die half mei gespeeld is. Zij hadden ook nog eens al hun buitenlandse toppers opgesteld. Dat zou je als een compliment richting ons kunnen zien.

Van te voren maak je een inschatting en het rekensommetje leerde mij dat we normaliter maximaal drie wedstrijdpunten zouden kunnen bepalen. En met een beetje geluk had dat er zelfs ingezeten. Mendes won namelijk één partij heel gemakkelijk en stond in zijn eerste partij tegen Rogiers met 0-2 voor in games om uiteindelijk toch nog met 3-2 te verliezen. En ook in de dubbel, dit jaar de spectaculaire slotact van elke wedstrijd, stonden we met 0-2 voor maar ook deze voorsprong ging in rook op.

Enio werd deze uitwedstrijd trouwens vergezeld door Shuohan en Pim die eigenlijk dus een soort van Europacupwedstrijd speelden. Beiden wisten één game te winnen en deden veel ervaring op. Zeker qua snelheid en balbehandeling. Colin Rengers speelde alleen de dubbel met Mendes en gaat de komende twee wedstrijden de enkels spelen. Zo rouleren wij de eerste wedstrijden een beetje met onze talenten.

Zaterdag wacht de eerste thuiswedstrijd?

Inderdaad, we spelen dan om 16.00 uur tegen Tempo Team uit Amsterdam in onze oude, vertrouwde sporthal aan de Coendersweg. Het team dat tot mijn verrassing met 4-3 wist te winnen tegen Smash ’70 uit Hattem. Onder andere door twee winstpartijen van Fjodor Rademaker. We kunnen direct onze borst natmaken dus. De druk staat er wat dat betreft best wel op. Want deze competitie kent geen zwakke tegenstanders. We kunnen trouwens ook tegen Tempo Team weer gebruik maken van de tafeltenniskunsten van Enio Mendes.

Wil je verder nog iets kwijt?

Jawel. Het niveau in de eredivisie is dit jaar dus bijzonder hoog. Dat levert heel veel mooie wedstrijden op tegen topteams. Het is een halfjaarcompetitie van acht ploegen waarbij je je in zeven wedstrijden bij de eerste vier moet spelen om vrij te zijn van degradatiezorgen. De nummers 5 t/m 8 spelen play-off wedstrijden om lijfsbehoud.

En misschien is het ook nog wel leuk om te vermelden dat Middelstum-info onder leiding van Jacco Klaassen ook dit jaar de thuiswedstrijden via een livestream uitzendt. Dit is te volgen via deze link: https://www.youtube.com/channel/UCTWEbIgMGStzES3UT0dOdCw. Bij deze dus van harte uitgenodigd om ons zaterdag te ondersteunen. Ofwel fysiek in de zaal, de zeven partijen duren ongeveer tot 20.00 uur, of via de livestream.

Daarbij wil ik graag nog even onder de aandacht brengen dat 55-plussers elke vrijdagmorgen van 10.00 – tot 11.30 uur onder leiding van een ervaren trainer kunnen trainen. Kom gerust een keer langs om te kijken of het wat voor je is. Voor de jongste jeugd zijn er elke woensdagmiddag gratis instuifmiddagen van 13.30 tot 15.00 uur. Neem gerust vriendjes, ouders en grootouders mee om ze allemaal kennis te laten maken met deze fantastische sport. Je merkt het wel, we zijn weer helemaal los!