Hoe ging het in de laatste potjes Jan?

Ik geloof dat je bij de laatste thuiswedstrijd tegen Combilo TOGB nog langs geweest bent hé? De pot die we eigenlijk hadden moeten winnen maar die schlemielig met 3-4 werd verloren. Daarna volgden twee uitnederlagen tegen top 4 ploegen, beiden verloren we met 5-2. Daardoor kunnen we het spelen om de wintertitel uit ons hoofd zetten.

We hebben de laatste twee wedstrijden met onze eigen talenten gespeeld. Een top 4 positie was van te voren bijna onmogelijk om te halen gezien het hoge niveau in de eredivisie en waarom zou je dan niet je eigen spelers volop eredivisie-ervaring op laten doen? Dat is toch een beetje onze filosofie. Waarbij aangetekend dient te worden dat Colin Rengers in een grote vorm verkeert. Hij wist zaterdag jl. zijn twee partijen te winnen. Op het NK reikte hij tot de kwartfinales en zaterdag won hij nog van een halve finalist.

Shuohan Men wist tussen de bedrijven door weer Nederlands kampioen te worden. Dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt want er wordt ook meer op je gelet als je de titel al eens binnengesleept hebt en dus is de druk ook groter. Maar daar trok ze zich niets van aan. Tussendoor speelde ze ook haar eerste interlands voor Nederland tegen Turkije en Frankrijk en ook dat ging haar goed af.

Maar Shuohan is net als Pim van Schaik nog heel jong, beiden zijn rond de twintig. Voor Pim zijn dit ook heel nuttige wedstrijden op het hoogste niveau. Hij was een paar keer heel dicht bij zijn eerste overwinning maar liet zijn veel ervarener tegenstander alsnog ontsnappen. Van onze buitenlandse spelers hebben zowel de Zweed Casper Strindberg als de Portugees Enio Mores twee keer meegedaan.

Zondag 21 november staat er veel op het spel?

Dat klopt inderdaad want dan moeten we tegen Veerhuis Wessem. Zij staan in punten gelijk met ons en zeer waarschijnlijk is dit ook onze tegenstander tijdens de playdown-wedstrijden. Bij winst spelen we dan een week later op zondag weer tegen ze en dan hebben wij het thuisvoordeel. De winnaar van die wedstrijd is zeker van eredivisietafeltennis volgend jaar. De verliezer moet echter nog twee wedstrijden winnen om zich veilig te spelen.

Er staat dus wat op het spel de komende weken, al praat ik liever over een gezonde wedstrijdspanning. En ik heb inderdaad nog geen flauw idee met wie we de komende finales gaan spelen. Dat zien we in de week voorafgaand wel.

Wat weet je van de tegenstander?

Alleen al om het feit dat winst in de eerste wedstrijd ons behoed voor een verre uitwedstrijd naar Limburg maakt het al waard om keihard voor de overwinning te vechten. Maar met Arturs Reinholds en verdediger Lushin hebben ze de nodige routine in het team. Er speelt in de persoon van Margo Degraef net als bij ons een dame mee maar misschien komen ze ook wel met het talent Jelle Moris naar het hoge noorden. We gaan het zien!

Wil je verder nog iets kwijt?

Met een beetje geluk spelen we zowel op zondag 21 als 28 november nog twee spannende wedstrijden thuis. Op de 21e beginnen alle eredivisiewedstrijden op hetzelfde tijdstip, aanvang 14.00 uur. Alle support is meer dan welkom! Maak dus nog even gebruik van de kans om toptafeltennis te zien én te beleven. De toegang is als altijd vrij. Let wel even op je QR-code.