Wat las ik nu Jan, in Limburg zelf nog even de baan in geweest ja?!

Nood breekt wetten Bert! Casper Strindberg had zijn corona-app nog niet op zijn nieuwe telefoon geïnstalleerd en kwam hier pas achter toen hij op het vliegveld in Stockholm stond. Shuohan Men had internationale verplichtingen in Spanje en het was te kort dag om een andere speler van buitenaf in te vliegen. Daarbij was ik toch al in Limburg want we hadden daar een B & B geboekt.

Ik heb altijd mijn sporttas bij mij voor gevallen van nood en nu was het dus zo ver. Van Arturs Reinholds verloor ik nipt in vijf games maar de jonge Jelle Moris wist gelukkig geen raad met mijn tactisch spelconcept en achteraf bleek dat punt juist genoeg voor de overwinning! Maar wees niet bang hoor, wat mij betreft blijft het bij een eenmalig optreden. Hoewel ik merk dat mijn speltype toch lastig te bespelen is voor jongere tegenstanders, zelfs op mijn 51e

Hoe kijk je op de eerste drie wedstrijden terug?

We hebben de moeilijkste wedstrijden in het begin van de voorjaarscompetitie. Zo begonnen we met een uitwedstrijd in Berkel en Rodenrijs waar we met 5-2 verloren van de huidige nummer twee Combilo TOGB. Naast de dubbel wist alleen Strindberg een wedstrijd te winnen tegen Milo de Boer. Op 12 februari kwam landskampioen Taverzo uit Zoetermeer langs in Middelstum en toen was het helemaal bal. Ze hadden hun drie buitenlandse toppers meegenomen en hoewel we dankzij onze andere buitenlandse speler Enio Mendes nog wel op een 1-0 voorsprong kwamen, bleek dat uiteindelijk ook het enige wedstrijdpunt te zijn: 1-6.

Maar onze jonge Nederlandse toppers Colin Rengers en Pim van Schaik deden wel volop internationale ervaring op. En misschien heeft Pim hier wel zoveel aan gehad dat hij in Limburg tegen VeerhuisWessem/Westa direct zijn volgende twee partijen won en het nodige zelfvertrouwen tankte. Colin ging er helaas met grote cijfers af tegen kopman Reinholds maar won wel van Plett waardoor we uiteindelijk met 3-4 wisten te winnen. We nemen nu de zesde plaats op de ranglijst in met zeven punten uit drie wedstrijden.

Zaterdag wacht de nummer drie TTV Maashorst?

Ja, inderdaad. Weer een pittige tegenstander dus want ze hebben in drie wedstrijden al acht punten meer verzameld dan ons. Als ze met hun sterkste opstelling aantreden dan wordt het weer een internationale pot want ze hebben qua buitenlandse spelers twee sterke Zwitsers en ook nog een taaie Spanjaard in de gelederen.

Maar het is wel de wedstrijd waarin we weer gebruik kunnen maken van Shuohan Men. Zij speelt tegenwoordig vaak in de Spaanse competitie op het hoogste damesniveau en wint daar 60 tot 70% van haar partijen. Ze krijgt zaterdag gezelschap van Colin en Casper. Ik ben heel benieuwd hoe we het er in deze sterke opstelling vanaf gaan brengen.

Er is nog een reden toch om langs te komen?

Dat klopt inderdaad want voor aanvang van de wedstrijd zal Shuohan gehuldigd worden door de sportwethouder van de gemeente Eemsdelta, Jan Menninga. Dit omdat ze vorig jaar wederom Nederlands tafeltenniskampioen bij de dames wist te worden. Door corona en buitenlandse verplichtingen moest deze huldiging telkens worden uitgesteld. Alleen daarom is het al mooi wanneer veel toeschouwers de weg naar de Coendersweg in Middelstum weten te vinden. Door de vele media-aandacht in de afgelopen weken (een spectaculair punt waar Pim van Schaik bij betrokken was, haalde zelfs het jeugdjournaal en ook RTV Noord weet ons goed te vinden) verwacht ik wel het een en ander.

Het aanvangstijdstip is als altijd 16.00 uur en kort voor die tijd vindt dus de huldiging plaats. De entree is als altijd gratis. Misschien eerst even langs het voetbalveld waar Middelstum 1 bij winst tegen Amacitia de eerste periode wint en dan snel door dus naar het tafeltennissen. En ja, voor de zekerheid neem ik mijn tasje mee maar ik ga er vanuit dat ik met een coachrol kan volstaan….