De komende weken is het er op of er onder Jan?

Kort samengevat hopen we in de komende twee (thuis)wedstrijden onze handhaving doelstelling van dit seizoen te kunnen realiseren. Maar daarvoor moeten we zondag 1 mei eerst thuis tegen Hilversum een goed resultaat neerzetten, dat is cruciaal. En dan maar kijken hoe hoog we eindigen. Want Taverzo 2 uit Zoetermeer staat twee punten boven ons en VeerhuisWessem drie punten. Beide teams spelen in de laatste competitieronde tegen hoger geplaatste teams terwijl wij tegen de nummer laatst spelen. Er is dus nog van alles mogelijk tijdens de laatste ronde.

We sluiten sowieso dit seizoen af met playdown-wedstrijden en bij winst in de eerste wedstrijd is het direct klaar. Bij verlies ontstaat er echter een heel ander scenario met nog meerdere wedstrijden die we moeten zien te winnen om het handhavingverhaal te waarborgen. Je begrijpt dus wel dat ik over de opstelling voor de komende weken nog niet veel kwijt wil. Feit is wel dat Pim van Schaik door een vervelende polsblessure dit seizoen niet meer in actie komt.

Hoe kijk je op de laatste drie wedstrijden terug?

Niet met een superlekker gevoel eigenlijk want we hebben drie nederlagen op rij geleden. Thuis tegen de huidige nummer 2 Maashorst, die met hun sterkste spelers speelden, kwamen we er met een 2-5 nederlaag totaal niet aan te pas. We verloren in Hattem met dezelfde cijfers van Smash. De nederlaag tegen Taverzo 2 was misschien nog wel zuurder, deze ging nipt met 4-3 verloren. In deze wedstrijd hadden we ook geen buitenlandse versterking. Waardoor we nu met veertien punten uit zes wedstrijden toch wel enigszins teleurstellend op de 7e plaats staan.

Diverse spelers zijn ‘de wei’ in geweest?

Zowel de Zweed Casper Strindberg, tegen Maashorst, en de Portugees Enio Mendes, tegen Smash, hebben nog een wedstrijd meegedaan en daarin één partij gewonnen. Colin Rengers verkeert helaas niet in de vorm van de eerste seizoenshelft en daarbij wordt er nu meer rekening met hem gehouden met sterkere tegenstanders tot gevolg.

Shuohan Men heeft van de zes wedstrijden door internationale verplichtingen slechts twee keer meegedaan. Pim ligt er dus voor langere tijd uit en dat is jammer want in zijn laatste wedstrijd wist hij mooi zijn twee partijen te winnen. En doordat de wedstrijdschema’s al lang van te voren vast liggen kon het dus voorkomen dat ik in de helft van de wedstrijden mee moest doen. Niet optimaal natuurlijk hoewel ik toch nog twee partijen wist te winnen. Maar veel liever laat je je eigen jonge spelers de broodnodige ervaring op doen.

Aanstaand tegenstander Hilversum kent nog een bekende speler?

Je doelt hierbij waarschijnlijk op Arnoud Meijer en die heeft inderdaad nog enige seizoenen bij ons gespeeld. Een mooi weerzien inderdaad. Hij maakt met Hilversum een lastig jaar in de eredivisie door maar wie weet brengt de geur van het oude nest wel onvermoede krachten bij hem naar boven. Maar dat is voor ons niet te hopen natuurlijk.

De laatste competitiewedstrijd wordt op zondag 1 mei gespeeld?

Dat klopt inderdaad en alle wedstrijden vinden dan gelijktijdig plaats. Voor die mensen die ons graag een keer in actie zien maar waarbij de zaterdag niet goed past is dit een ideale gelegenheid om langs te komen. We starten om 14.00 uur en de toegang is als altijd vrij. Hopelijk sluiten we dan een week later thuis de competitie succesvol af. Graag tot ziens binnenkort in onze thuishaven aan de Coendersweg!