Afgelopen zaterdag stond een verre uitwedstrijd op het programma Pim?

Dat klopt inderdaad, wij moesten naar Uden waar koploper Maashorst op ons wachtte. Zelf woon ik nog steeds in Emmen, dat scheelde mij enige kilometers. Ik ben met mijn vader die kant op gegaan terwijl Jam Tammenga met Colin Rengers en onze nieuwe Zweedse aanwinst Casper Strandberg vanuit Groningen vertrok.

In dit geval had ik geluk inderdaad maar ik denk dat ik wekelijks ook wel op zo’n 1.000 reiskilometers zit. Een paar keer per week ga ik naar Middelstum om te trainen en dan is daar zaterdag vaak een wedstrijd. Gelukkig heb ik onlangs mijn rijbewijs gehaald en binnenkort volgt zelfs een eigen auto. Nu kan ik die van mijn ouders nog lenen. En ik werk inderdaad nog steeds bij wereldrestaurant PUUR in Emmen, een dikke twintig uur in de week. En ja, het controleren van QR-codes behoort bij mijn werk.

De tegenstander was een maatje te groot?

We hebben inderdaad vrij kansloos met 5-2 verloren tegen de koploper. Mede door het ijzersterkte Zwiterse koppel Schärrer (18 jaar en nog ongeslagen in de eredivisie) en Elias Hardmeier (19). Laatstgenoemde was verlaat door de reis en kwam pas in de loop van de 2e wedstrijd aanzetten. Waar wij dachten dat ze toch nog hun Italiaanse speler in zouden gaan zetten, was daar ineens Hardmeier.

En dat hebben we geweten zeg. Zonder in te trainen liet hij grandioos spel zien. Hij zette zowel Colin als mijn persoontje met 3-0 aan de kant. Ook Schärrer bleef ongeslagen al bleef onze nieuwste aanwinst Casper Strindberg lang in het goede spoor. Pas bij 12-10 in de 5e game, gaf hij zich gewonnen. Eerder won hij zijn partij tegen Jochem de Hoop wel in vijven waarin hij in de laatste game zelfs met 10-7 achter kwam te staan. Over karakter en veerkracht gesproken.

Zelf had ik in zoverre de pech dat ik zowel tegen Schärrer en Hardmeier moest. Top eredivisietegenstanders dus. Ik heb helaas geen game weten te pakken maar zie wel voldoende verbeter- en aanknopingspunten waar de komende weken aan gewerkt gaat worden. Dat is sowieso mijn doelstelling voor de komende maanden, keihard doortrainen en beter worden. Naast Strindberg wist ook Colin Rengers nog een punt te pakken door De Hoop vrij eenvoudig met 3-0 te verslaan.

Tevreden over jullie nieuwste aanwinst?

Absoluut! Hij heeft zijn eigen niet alledaagse spelstijl en we hebben veel kunnen trainen. Hij kwam namelijk vorige week woensdag al onze kant op en dus konden we donderdag en vrijdag lekker gezamenlijk aan de bak. Daar worden wij zelf ook weer beter van. Als ik Jan Tammenga goed begrepen heb, is Casper de nummer 2 van Zweden in de categorie Onder 21. Een groot talent dus.

Zaterdag wacht Combilo TOGB?

Voor ons wederom een heel belangrijke wedstrijd in de strijd om plek vier. Bij TOGB spelen vader en zoon De Boer maar ook een oud ploeggenoot van Tammenga bij Midstars, kopman Segun Toriola. Meervoudig Afrikaans kampioen en hij heeft ook een paar keer meegedaan aan de Olympische Spelen. Een zeer attractieve en geroutineerde tegenstander.

Wij staan nu gedeeld vierde en hoewel onze gasten uit Berkel en Rodenrijs maar drie wedstrijdpunten minder hebben, staan zij laatste met zes punten uit drie wedstrijden. En nee, ik heb geen flauw idee wie er zaterdag in Middelstum, aanvang 16.00 uur, gaan spelen. We hebben weer de beschikking over Shuohan Men die vorige week debuteerde in het Nederlands team tijdens het EK. Ik heb genoten van haar twee overwinningen tegen Turkije maar was te laat om haar in actie te zien tegen Frankrijk. Gezien de uitslag, 3-0 verlies, was deze tegenstander nog een maatje te groot.

Wil je verder nog iets kwijt?

Support wordt zaterdag a.s. uiteraard zeer gewaardeerd. Met de terugkeer van het dubbelspel, dit is altijd de afsluitende partij, is een tafeltenniswedstrijd nog spectaculairder geworden. Wie er zaterdag ook achter de tafel staan, spektakel is gegarandeerd! En de entree is als altijd gratis. Graag tot ziens…..