Eerst maar even een kort voorstelrondje Pim?

Zullen we maar bij het belangrijkste beginnen? Ik ben op mijn negende met tafeltennissen begonnen en speel dit spelletje inmiddels al tien jaar met veel plezier. In het begin eerst alleen in mijn woonplaats Emmen maar sinds een jaar of zes speel en train ik ook in Middelstum bij de Klimaatgroep Stars.

In juni heb ik mijn HAVO-diploma gehaald en ik zou volgend jaar graag naar het HBO gaan maar ik heb nog geen flauw idee welke studie ik wil volgen. In dit tussenjaar werk ik een dikke twintig uur bij wereldrestaurant Puur in Emmen maar dit restaurant heeft net tijdelijk zijn deuren gesloten. Wat inhoudt dat ik het nu iets rustiger heb want ik train een dikke tien uur in de week en speel daarnaast in het weekend natuurlijk een wedstrijd. Vaak rij ik drie keer per week met mijn vader naar Middelstum voor trainingen en een wedstrijd.

En zaterdag maakte je je debuut op eredivisieniveau!

Ja man, dat maakt dit bizarre jaar compleet. Ik had sinds maart geen competitiewedstrijd meer gespeeld en afgelopen weekend debuteer je dan maar zo in de eredivisie. Ik moest mijn eerste partij tegen Pekka Pelz. Voor mij geen onbekende want naast het feit dat hij vorig seizoen bij ons speelde, heb ik ook op internationale jeugdtoernooien in België wel eens tegen hem gespeeld.

Ik was best wel zenuwachtig maar dat gevoel verdween gelukkig na de eerste game. Ik had nog nooit een game van hem gewonnen maar daar kwam zaterdag verandering in. De derde game won ik namelijk met 13-11 en de vierde game verloor ik met dezelfde cijfers. Maar er lagen dus best wel kansen want in de tweede game kwam ik met 8-4 voor te staan.

We moesten trouwens uit spelen in Terborg gelegen in de Gelderse Achterhoek. In mijn tweede wedstrijd moest ik tegen Jurgen Pastoors en die wist ik wel te winnen. Na de eerste game met 11-2 te hebben gewonnen, kantelde de partij. Jurgen won de tweede game en stond in de derde met 9-3 voor. Toen begon het opeens weer te lopen en deze partij wist ik in vier games te winnen. Mijn eerste overwinning dus op eredivisieniveau, een heerlijk gevoel!

Het werd uiteindelijk 3-3?

Klopt en dat resultaat kwam zonder buitenlandse versterking tot stand. Shuohan Men wist haar beide partijen redelijk eenvoudig te winnen. En Colin Rengers had winstkansen tegen Jelle Bosman maar deze pot ging helaas in vijf games verloren waarna ook Pekka in vier games te sterk voor hem was. Een gelijkspel dus maar weer lagen er winstkansen voor ons. Door dit resultaat nemen we een verrassende derde plaats in op de ranglijst.

Waar gaat de reis dit weekend heen?

Zondag maken we de meeste reiskilometers want dan staat de uitwedstrijd tegen het Limburgse Wessem op het programma, de nummer twee op de ranglijst. Nee, een prognose durf ik niet te geven. Wel wordt het een zware pot want zij wonnen zaterdag met maar liefst 6-0 van Salamanders waar wij in onze eerste wedstrijd 3-3 tegen speelden.

Veerhuis Westa heeft met Arturs Reinholds een sterke routinier in huis en daarbij enige goede jonge talenten als Kas van Oost. Zaterdag gaan we eerst nog in klein comité lekker trainen in Middelstum om vervolgens zondag naar Limburg te vertrekken.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik heb de livestream van zaterdag nog even teruggekeken en zie nog genoeg verbeterpunten in mijn spel. Trainingswerk aan de winkel dus. Ik hoop je graag weer eens te zien in de sporthal. Jammer man dat er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn. Maar ik ben allang blij dat we nog wel mogen tafeltennissen. Een half jaar geen competitie spelen, dat duurde mij veel te lang!