Kun je jezelf in het kort even voorstellen Shuohan?

Jawel hoor, ik ben twintig jaar en woon inmiddels al weer zeven jaar in Nederland. Ik ben geboren in China en in 2013 met mijn moeder meegegaan deze kant op. Mijn moeder woont in de buurt van Heerenveen. Zelf zit ik door de week in het sportcentrum Papendal, gelegen vlakbij Arnhem. Daar train ik vijf dagen in de week, dagelijks zo’n vier a vijf uur per dag.

Daarnaast zit ik nog op school. Ik zit in het 2e jaar van een administratieve MBO-opleiding. Ik doe niveau 3 maar als alles goed gaat kan ik volgend jaar in mijn laatste schooljaar niveau 4 doen. Dit jaar ga ik stagelopen bij de Nederlandse Tafel Tennis Bond NTTB. Het gesprek is al geweest, ik mag binnenkort beginnen.

Het klopt dat ik tweevoudig Nederlands kampioen tafeltennis ben bij de vrouwen. Dit is mij in 2018 en in 2020 gelukt. In de weekenden speel ik eredivisiewedstrijden bij twee clubs. Bij de mannen dus bij de Klimaatgroep Stars uit Middelstum en op zondagen doe ik vaak met Dozy Den Helder mee. Ik hoef mij dus niet te vervelen.

Je beleefde een grandioos weekend?

Dat klopt want ik wist al mijn vier partijen te winnen. Zaterdag moesten we met de Klimaatgroep Stars tegen Tempo Team uit Amsterdam. Van te voren wisten we dat er kansen waren op een goed resultaat. Maar dat het 6-0 zou worden, dat had ik niet verwacht. Zelf moest ik in mijn eerste partij tegen de invaller Jarigsma. Hij heeft een veel mindere rating dus ik moest van hem winnen. Dat ging gelukkig vrij eenvoudig. Ik hoefde in totaal maar vijf punten te incasseren in de drie games.

Daarna moest ik tegen de geroutineerde John Scott. Van te voren was ik erg zenuwachtig want ik had nog nooit van hem gewonnen. Vooral de eerste game was erg spannend, die won ik na verlenging met 15-13. Daarna ging het met 11-5 en 11-6 makkelijker. Ook zondag ging het heel goed. We wonnen in Den Helder met 4-2 van Westa uit Wessem en ik won mijn twee partijen. Met Den Helder staan we nu bovenaan in de eredivisie met 10 punten uit 2 wedstrijden.

Een heel leuk maar ook druk weekend dus voor mij want ik moest van Arnhem naar mijn moeder met het openbaar vervoer, daarna met de bus naar Groningen waar ik gelukkig met Colin Rengers mee kon rijden. ’s Avonds weer terug naar Arnhem en gisteren op en neer naar Den Helder.

Hoe deed de nieuwe Fransman het?

Bastien Dupont deed het hartstikke goed. Hij haalt een heel hoog niveau en maakt weinig fouten. Zo won hij direct de belangrijke eerste partij tegen de Belgische Meurant die dit seizoen nieuw is bij Tempo Team en dat in drie games. Dat hij ook met 3-0 tegen hun invaller won, was logisch. Ik weet niet precies hoe hij in Middelstum gekomen is, ik denk met de auto vanuit Lille.

Ook Colin speelde een goede wedstrijd. Hij stond nog 2-1 in games achter tegen kopman Scott maar wist toch met 3-2 te winnen. Vervolgens versloeg hij Meurant in drie games. En zo stond binnen drie uur spelen 6-0 op het scorebord.

Speel je zaterdag ook?

Dat weet ik nog niet. Zaterdag moeten we uit tegen Hercules uit het Gelderse Terborg. Zij hebben vijf punten uit twee wedstrijden en staan op de zevende plaats. Bij Hercules doet Pekka Pelz mee die vorig seizoen nog voor de Klimaatgroep Stars speelde. Pim van Schaik doet misschien zaterdag ook wel mee. Wie van de buitenlanders meedoet weet ik niet. Zelf moet ik met Den Helder spelen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vind het leuk dat ik weer bij Midstars speel na een jaar bij een ander team te hebben meegedaan. Hier ken ik veel mensen en ik voel mij thuis in het team. We staan nu tweede op de ranglijst en dat is hartstikke mooi. Jan Tammenga is een goede coach, ik kan veel van hem leren.