Afgelopen zaterdag stond in het teken van de uitreiking van de nieuwe kleding voor de club en de leden van het eerste team van Klimaatgroep°Stars: Harry Vaatstra en Klaas Oomkens van respectievelijk KlimaatGroep Holland en Timmerfabriek Oomkens B.V. hebben samen de financiering verzorgd van dit voor de leden van de club mooi gebaar!

Copyright foto: Henk Hommes

Daarna was er ook wat meer drukte bij de wedstrijd tegen SKF, de nieuwe thuisbasis van Arnoud Meijer vorig jaar nog acterend in Middelstum. De wedstrijd werd uiteindelijk dik verloren, maar veel wedstrijden hadden ook een andere afloop kunnen hebben.

Arnoud won ze alle drie, maar had het in alle wedstrijden erg moeilijk: Twee keer een 2-0 achterstand en ook Pim haalde een hoog niveau tegen hem. Pim en Shuo Han wonnen van Pim Mostert in mooie wedstrijden en Shuo Han was er ook dichtbij tegen Pieter vd Berg, die grote progressie heeft geboekt. Coach Gert Stulp was echter minder te spreken over dat ze in deze laatste wedstrijd na een paar Games erbij ging zitten en even niet te coachen was. Het bezoek van haar moeder voor het eerst in een paar jaar, kan de oorzaak zijn van dit voor haar zeer ongewone gedrag, want hun combi is erg succesvol! Laatste vier bij de Masters, dus nu bij de dames in de Subtop, geeft een nieuwe status, moet ze wel zuiver mee leren omgaan!

Dissonant was weer Peter Verwey, die als kopman aan de competitie begon, maar dit in de verste verte niet waar kan maken: Ook nu bleef hij op nul staan, zelfs een 2-0 voorsprong tegen Arnoud wist hij niet te verzilveren.

Onder andere door deze niet verwachte gang van zaken is degradatie bijna niet meer te ontlopen, de 2e in een half jaar. Opdracht is om meteen weer te promoveren, waardoor het talent van de youngsters verder ontwikkeld kan worden. Initiator en trainer Anne Vlieg: “Veel gifbekertjes, maar drinken we gewoon leeg hoor. Er wordt hard gewerkt met jonge talenten met mentaliteit en weerbaarheid, die ziin met een speld te zoeken in de hooiberg, maar hebben we nu in the house“.