Na het grote succes van vorig jaar kon het bijna niet uitblijven. Komend weekend zal er opnieuw twee dagen op het hoogste niveau worden getafeltennist in Middelstum, de thuishaven van de roemrijke tafeltennisclub Midstars/KlimaatgroepStars. Zaterdag wordt een clubtoernooi afgewerkt en zondag spelen de toppers een individueel toernooi.

Een heel ander deelnemersveld dan vorig jaar. Naast het thuisteam van eredivisionist KlimaatgroepStars hebben TeamNL, Taverzo uit Zoetermeer en een samengesteld team van Franse topspelers hun deelname aan het teamtoernooi toegezegd. Bij KlimaatgroepStars zal Alexis Douin voor het eerst in actie komen. De Fransman is de vervanger van Arthur Bilas. De Belg heeft besloten zijn carrière elders voort te zetten. De wedstrijden in de sportzaal van Midstars beginnen zaterdag om 10.00 uur en zullen tot ongeveer 18.00 uur duren.

Zondag verplaatst het hele circus zich naar de Hippolytushal waar het TOP20 toernooi zal plaatsvinden. De deelnemers aan het teamtoernooi van zaterdag zullen ook hier hun opwachting maken aangevuld met enkele spelers die hun sporen in de tafeltenniswereld verdiend hebben. Het deelnemersveld ziet er als volgt uit: Alexis Douin (FR)(Midstars),
Barry Berben (NL)( Jülich), Brent Ronde (NL) (Smash Hattem), Claire Picard (FR)(Paris13), Clement Chobeau (FR)(Midstars), Colin Rengers (NL)(Midstars), Elian Zemmal (FR)(Levallois), Felix Kleeberg (DLD)(Essener TTV), Ivan Kahn (NL)(Taverzo), Johann Magnus Mahl (DLD)( Bad Hamm), Jonah Kahn (NL)(Taverzo), Joshua Bruce (GB)(Maashorst), Lode Hulshof (NL)(Smash Hattem), Lukas Bosbach (DLD)(Velbert), Manuel Kupfer (DLD) (SV Motor Falkensee), Mathys Bachelet (FR)(Tours), Michel de Boer (NL)(Bad Hamm), Peter Verweij (NL)(Buitenpost) en Tim Gras (NL)(Smash Hattem). Eén dag voor het toernooi zal aan het toernooi nog een “verrassingsspeler” worden toegevoegd. Het betreft een speler die meer dan 100 keer voor het Nederlands tafeltennisteam uitkwam. Shuohan Men, speelster van KlimaatgroepStars, ontbreekt in het deelnemersveld omdat zij op dit moment in China verblijft. Het toernooi in de Hippolytushal is van 09.30 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Vorig jaar maakte de tot dan in Middelstum nog onbekende Clement Chobeau zijn debuut voor KlimaatgroepStars. Hij wist het toernooi op zijn naam te schrijven. KlimaatgroepStars wist vanaf dat moment dat het een echte topspeler naar het Middelstumer eredivisieteam had gehaald.

De organisatie van beide dagen verheugt zich op het komende weekend waarin wederom van tafeltennis op het hoogste niveau kan worden genoten. Liefhebbers van tafeltennis worden dan ook uitgenodigd een kijkje te komen nemen op één of beide dagen. De toegang is als altijd gratis.