In de laatste week van de competitie was het voor twee teams van Midstars ongekend spannend. Team 5 had 8 punten nodig om koploper Idéfix in te halen en team 4 mocht een onderlinge strijd met mede kampioenskandidaat Actief Vries. Een overwinning zou voldoende zijn, maar bij 6-4 zou het spannend worden omdat ze dan onderling gelijk zouden staan met Oldambt.

Gedurende de avond werden de supporters via de app goed op de hoogte gehouden. Team 5 kwam op een mooie 0-5 voor totdat Andries Nijboer namens DTTC terug vocht en een punt op het scorebord zette. De heren zijn echter kalm gebleven en hebben gedisciplineerd de benodigde punten binnen gehaald. Het thuisfront mocht meegenieten van de laatste paar punten en de viering dankzij Ivo, waarvoor dank!

Midstars 5

Ondertussen in Eelde was het duel om de kampioenschap in 4e klasse B gaande. Na de eerste ronde wedstrijden keek team 4 tegen een achterstand van 2-1 op het scorebord. De heren hebben zich herpakt en vanaf de dubbel vijf partijen op rij in winst omgezet waardoor de nodige voorsprong op Actief Vries een feit was. Aangezien Actief Vries de eer hoog wilde houden en nog even twee games binnenhaalde stonden ze nu op punten gelijk met Oldambt. Onderling waren de standen 6-4 en 4-6 waardoor het aan kwam op games tellen. Ook nu bleken de teams elkaar keurig in evenwicht te houden met beide 38 gewonnen games. Kampioen worden op puntentelling is toch wel heel bijzonder, maar het is de heren van team 4 gelukt! Met 698 tegen 673 punten mogen zij het volgende seizoen in de 3e klasse proberen.

Peter, Rob, Johan en Piet en uit team 4 en Peter, Guus, Eltjo, Matthijs en Herbert uit team 5 van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Eerder dit seizoen en zonder bijzondere taferelen maar zeker niet minder verdiend zijn Tamme, Joyce en Alida kampioen geworden in de 5e klasse, ook jullie van harte gefeliciteerd!