Naast het minder zonnige nieuws rondom Shuo Han, gebeurt er natuurlijk meer in de wereld: We hadden de NK in Zwolle, NK-Jeugd in Nijmegen en de Finale van de Jeugd-Meerkampen.

Om me te beperken tot de prestaties van de leden van de STTG-groep, kan ik toch wel een paar succesjes noteren, altijd leuk natuurlijk:

Te beginnen met het Jeugdklasse toernooi in Zwolle op de NK, waar onze Timothy Wong het kadetten toernooi op zijn naam schreef. Een eerste succes van een jongen die veel traint en na pianospelen en taekwondo een nieuwe passie heeft gevonden: Tafeltennis…..

Op de NK-Jeugd behaalde Fleur Hoogeveen de zilveren plak bij de kadetten en in een goede wedstrijd in de finale dolf ze net het onderspit tegen Anne Peters. Liecke Greven behaalde zeer knap, ondanks Pfeiffer-perikelen de gedeelde bronzen plak. Samen pakten ze de dubbel titel.

Pim van Schaik demonstreerde hier ook zijn focusproblemen, maar in het dubbel herpakte hij zich en behaalde met Lode Hulshof eveneens de dubbel titel. Hou je toch iets positiefs over van zo`n toernooi.

Pim, Liecke en Fleur hadden vorige week de Finale-NJM in Panningen:

Fleur werd hier weer 2e met twee verliespartijen, maar werd geholpen door Liecke (het zijn niet voor niets hartsvriendinnen….), die van een concurrente won. Ondergetekende was met het vertoonde spel minder tevreden, er mag zo langzamerhand wel iets technischer gespeeld worden en met consequentere ideeën. Als dat er meer uit gaat komen, kan ze met haar enorme vechtlust, nog grote stappen maken.

Haar prestaties hebben er echter toch tot geleid, dat ze naar de Jeugd-EK mag in het Tsjechische Ostrava, voorwaar! In juli zal ze daar de ervaring van haar leven meemaken, want dat is een EK voor de 1e keer zeker!

Liecke heeft na aanvankelijk drie van haar eerste vier partijen verloren te hebben, een mentaal uitstekend toernooi gespeeld en nog veel gewonnen op dag 1 en 2. Technisch wordt het steeds beter en als ze weer topfit is, kunnen we veel verwachten van haar.

Pim hadden we vooral een mentaal doel gesteld, omdat we het probleem nu beter in kaart hebben. Hij heeft een aantal sterke partijen gespeeld, die hij ook won. Heeft een aantal in orde potten gespeeld en verloren. Slechts een enkele keer kwam hij niet in focus of verloor hem en dan is het ook gelijk gebeurd. Conclusie: Eindelijk weer eens met regelmaat de Pim gezien die hij moet worden.

Goede training met elementen die hem verder helpen, daarbij toegevoegd ook een aantal uren meer, en hij kan uitkijken naar een inspirerend en succesvol seizoen…..

Anne Vlieg