Klimaatgroep°Stars heeft op zondag 6 februari in Berkel en Rodenrijs met 5-2 verloren van Combilo TOGB. Het was de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie in de Heren Eredivisie 2021-2022. Komende zaterdag speelt Klimaatgroep°Stars in speelronde twee thuis tegen najaarskampioen Taverso uit Zoetermeer.

In de Zuid-Hollandse gemeente Lansingerland trad de ploeg uit Middelstum aan met Pim van Schaik, Colin Rengers en Casper Strindberg. Bij Combilo TOGB spelen vader en zoon De Boer, van wie deze keer alleen zoon Milo in actie kwam. Verder maakte Tim Gras zijn opwachting en daarnaast de nieuwe aanwinst Lauric Jean, afkomstig van TTV Hilversum en voormalig Belgisch kampioen.

In de eerste drie onderlinge duels waren de verschillen niet groot, maar na deze duels keken de Middelstummers wel tegen een 3-0 achterstand aan. Pim van Schaik moest zijn meerdere erkennen in Tim Gras (3-1), Colin Rengers verloor van Milo de Boer (3-1) en Casper Strindberg werd eveneens met 3-1 verslagen door Lauric Jean.

In het tweede blok enkelspelen begon Colin Rengers met een 3-1 nederlaag tegen Tim Gras. Pim van Schaik ging met 3-0 onderuit tegen Lauric Jean, waarna Casper Strindberg met een overtuigende 3-1 zege op Milo de Boer het eerste wedstrijdpunt binnensleepte. In het dubbelspel bleken Rengers en Strindberg goed op elkaar ingespeeld en werden De Boer en Jean met 3-0 verslagen.

Zo bleef de spreekwoordelijke ‘schade’ nog enigszins beperkt. Teammanager Jan Tammenga blikt vooruit op de wedstrijd die zaterdag 12 februari gespeeld wordt in Middelstum: “Op vertoon van het coronabewijs is publiek bij onze wedstrijden weer van harte welkom. Tegenstander is de najaarskampioen deBoer Taverzo. De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 16.00 uur.”

Vrienden van Klimaatgroep°Stars