Zwolle was het afgelopen weekend het strijdtoneel van de Nederlandse Kampioenschappen. In een werkelijk meer dan prachtige hal waren ook drie mannen van Klimaatgroep°Stars  en Shuohan Men bij de dames deelnemers.

Shuohan liet zien dat ze enige progressie heeft geboekt door na twee zeges op medejeugspeelsters de laatste acht te halen, voorwaar een mooi resultaat! Twee speelsters die ze ook dagelijks in Papendal ziet, Sharon Jansen en Vera van Bohemen, gaven zich niet zonder slag of stoot over, maar uiteindelijk liet ze wel zien dat ze terecht de kwartfinale plek mocht opeisen.  Met Gert op de bank  moest ze in de avonduren tegen de zeer ervaren Yana Timina en ze kwam behoorlijk dichtbij. Na twee closegames die verdeeld werden, met spel van af en toe hoog niveau, gingen game drie en vier afgetekend naar Timina. Daarna bood ze weer volwaardig partij en dolf het onderspit met 4-2. Yana behaalde niet voor de eerste keer de finale (tegen Li Jie) en liet zien dat ze er nog steeds bij hoort, dus een mooi wapenfeit van onze meid, die het dus toch redt in Papendal. Op weg naar het Nederlanderschap met als motief hier iets in tafeltennis te bereiken, een stapje!

Colin, Arnoud en ook Peter Verwey vertegenwoordigden ons bij de mannen:

Peter speelde tegen Boris de Vries van Smash Hattem en daar had mijns inziens meer ingezeten: Hij verloor met 4-1 met een aantal games die ook zijn kant op hadden kunnen gaan. Leek op niet 100% focus, maar ik kan me vergissen.  Het niveau van de training heb ik helaas maar zelden gezien.

Arnoud had een pechloting met Roel Bogie, de enige die hij liever niet trof in de eerste ronde! Bogie speelde zonder overdrijving vrijwel foutloos en Arnoud had ondanks een solide voorbereiding, niets in te brengen. Zowel verdedigend als aanvallend deed hij niets verkeerd, maar werd op waarde geklopt door dit jonge talent, die een ronde later tegen Jamshid Sedigh zich van een andere kant liet zien. Een riante positie werd in een dikke minuut verkwanseld.

Voor Arnoud waren de druiven zuur, want hij zit in een prachtig jaar waarin hij grote progressie heeft geboekt en diverse top-tien spelers heeft gepakt. Echter op de NK heeft hij zelfs nog geen game gewonnen de laatste jaren, mede ook door elke keer het treffen van niet gewenste opponenten! Advies van ondergetekende: Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg en nog beter worden ondanks de volledige baan en nevenwerkzaamheden. Dan zal de Wet van Smurphy qua lotingen ook wel eens doorbroken worden.

Voor Colin was dit het podium om wat te laten zien: Hij begon goed met een gedegen overwinning op de Scyllaan Boekkooi (4-1) en had daarna te maken met Martin Khatchanov van Enjoy-Deploy.  Dit was het eindstation, maar ondanks een op het oog dikke uitslag van 1-4, zat hij er dichtbij. Vrijwel alle games maakten twee punten het verschil en de houding in deze partij en ook het spel waren in orde! Als Gert dat al zegt, hoeven we dat niet in twijfel te trekken. Als het echte zelfvertrouwen komt, dan is er veel meer mogelijk, dus ook hier een gelijkluidend advies als gegeven aan Arnoud!

In de dubbels was het gelegenheidskoppel Arnoud en Colin niet in staat iets te laten zien van enig niveau. Shuohan en Sharon Jansen behaalden de halve finale en verloren van de latere winnaressen. Colin en Angelique Gertenbach haalden de halve finale in de Mix.

Rest mij nog kond te doen van mijn nul uit drie coaching: Dubbels lang niet meer gedaan en zal weer in de leer moeten, graag bijscholing van specialisten….. Arnoud coachen leverde zoals gezegd geen game op, maar daar hebben we niet veel laten liggen, of wel………

Anne Vlieg