Dankzij een zekere hectiek vorige week ben ik niet toegekomen aan een verslag van onze ontmoeting met Smash-Hattem. Nu dus daar maar even mee gestart, waarna ik naadloos vervolg met de gewonnen pot tegen de Hilversummers.

De wedstrijd tegen Smash, anderhalve week geleden, laat zich weer eens omschrijven met dat er meer had ingezeten, maar toch geen realiteit werd, waardoor een plaats bij de eerste vier een erg grote opgave werd!

Arnoud tegen Boris de Vries was zo`n wedstrijd waarin de rust ontbrak om te trekker over te halen: Symptomatisch was de 4e game: van 1-5 naar 8-5 en eindigend met 8-11….

Jan na een koortsige week kansloos tegen Martijn de Vries, te vergelijken met thuis tegen Khatchanov, met amper 11 punten in 3 Games.

Vervolgens had onze Colin erg veel zin in zijn 2e ontmoeting met Michel de Boer: Hij snelde naar een kloeke 2-0 in Games en 3-0 in de 3e, met af en toe weergaloos spel. Toen echter stokte het ritme en ging hij meespelen met de beste rallyspeler die we in Nederland hebben. De versnellingen bleven achterwege of werden onzuiver, waarna er duidelijke cijfers op het bord kwamen.

Na de 0-3 pauzestand werden er drie spannende wedstrijden ten tonele gevoerd, waarvan slechts de laatste door Colin een punt opleverde: Voor het eerst won hij van Martijn de Vries en ook redelijk afgetekend. Jan tegen Boris en Arnoud tegen Michel waren enerverend en spannend, maar de laatste punten waren voor de Hattemers. 1-5 derhalve, genoeg positiefs behalve punten!!

Afgelopen zaterdag togen de mannen met coach Gert Stulp naar het onderaanstaande Hiversum en nu viel het allemaal wel onze kant op in het begin: In een zaal met nog een wedstrijd of zes kwamen de mannen op 3-0 voor de rust!

Arnoud won van Merijn de Bruin die niet door de verdediging kon breken, dus weer een knappe overwinning op zijn conto. Jan pakte Gamal de Groot, die duidelijk nog geen ritme had na een lange pauze en Colin moest alle zeilen bijzetten tegen Tan Anran. Onze voormalige kopman speelde een erg goede wedstrijd met zijn onorthodoxe spel en kwam nog op 2-2. De 5e was toch wel met 11-6 voor Colin, die niet goed speelde, maar wel in staat is zijn minimum niveau op te krikken.

Na de pauze kwamen de mannen van Klimaatgroep°Stars zelfs op 4-0, doordat Colin na een slechte 1e game en een peptalk van Gert ook nu van zich af begon te bijten. Hij in deze wedstrijd met matig spel ongeslagen: Kon minder zeggen we dan in Groningen……

Arnoud legde het vervolgens af tegen Gamal de Groot, daar valt intern nog wel wat na te analyseren, gelukkig zijn er beelden wat dat gemakkelijker maakt. En Jan was na twee close games afgeleidt in de heksenketel met veel luidkeels tegen elkaar tekeer gaande teams en ook door een erg goed spelende Tan.

Na opgetrokken kruitdampen dus 2-4 en weer eens een overwinning! Binnenkort zal blijken of we dat nog een keer moeten doen, of dat deze wedstrijd uitblijft…. Het wordt spannend de komende weken, het team gaat met ondergetekende nog harder aan het werk om in het beslissende stadium weer een paar keer uit te halen.

Zaterdag de ook weer interessante ontmoeting tegen Westa-Wijzenbeek, een van de concurrenten waarschijnlijk in de Play-Offs, om 16.00 uur aan de Coendersweg.

Anne Vlieg