Nadat vorige week bekend werd dat Bastien Dupont was gecontracteerd, is er wederom goed nieuws te melden. In de afgelopen weken zijn verschillende spelers de revue gepasseerd. Een Franse manager, een Duitse manager en een Zwitser boden ons spelers aan, maar uiteindelijk hebben we via ons eigen netwerk 2 sterke spelers aan ons weten te binden. Na verschillende gesprekken zijn we uitgekomen bij de Portugese tafeltennisprof Enio Mendes (35) en de Zweed Anthony Tran (26).

Enio Mendes

Enio is een Portugees die met zijn gezin woonachtig is in Spanje. Hij is al jarenlang professioneel tafeltennisser. Zo speelde hij vorig seizoen in 5 (!) competities. Dit waren Spanje, Portugal, België, Griekenland en Frankrijk. Daarnaast heeft Enio diverse internationale toernooien namens Portugal gespeeld. Zo heeft hij zelfs EK’s en WK’s gespeeld. Dat hij professioneel met zijn vak bezig is, is ook te zien aan het aantal uren dat hij achter te tafel besteed. Per week wordt er ongeveer 15 uur getraind. Het speltype van Enio kenmerkt zich door zijn tweezijdige topspin en balvastigheid. Zijn beste overwinning, naar eigen zeggen, is op de Engelse wereldtopper Liam Pitchford. Zijn doel voor komend seizoen; al zijn wedstrijden winnen!

Anthony Tran

Anthony is woonachtig in het Zweedse Söderham, gelegen op zo’n 2.5 uur van Stockholm. In Söderham zit een ploeg dat al jarenlang op het hoogste niveau van Zweden speelt. Hier speelt Anthony al 6 jaar lang zijn wedstrijden. Ook speelde hij in de hoogste Noorse competitie. Net zoals Enio is Anthony ook fulltime tafeltennisser. Hij traint meestal 2 keer per dag met onder andere de Zweedse toppers Viktor Brodd (oud teamgenoot van Colin bij TTV Smash’70) en Jon Persson. Zijn beste overwinning uit zijn carrière was op de Zweedse wereldtopper (onlangs nog 2e op het wereldkampioenschap) Matthias Falck. Het speltype van Anthony kenmerkt zich door zijn goede forehand en het vele balgevoel tijdens de rally.

Wedstrijden zien van Enio en Anthony? Op YouTube zijn verschillende wedstrijden te vinden.

Het volledige team bestaat na het aantrekken van deze spelers uit de volgende spelers:

  • Pim van Schaik
  • Colin Rengers
  • Shuohan Men
  • Anthony Tran
  • Enio Mendes
  • Bastien Dupont
  • Jan Tammenga

Nu het team rond is, is ook duidelijk dat er afscheid genomen wordt van Nathan van der Lee. Bij deze willen we hem bedanken voor de bewezen diensten en wensen hem veel succes in de toekomst!