Het competitieseizoen in de landelijke sferen staat weer op het punt van beginnen en voor het 2e achtereenvolgende jaar is het vlaggenschip van Klimaatgroep°Stars van plan er iets moois van te maken.

Komende zaterdag om 16.00 uur hebben we meteen een pikant eerste duel met het Leidse Scylla, die ons in de Play-Downs een zogenaamde slimme loer hebben gedraaid…….

Wat kunnen we verwachten?

We wisten aan het eind van het seizoen dat Henk-Jan Wils ging stoppen: Hij heeft het met alles wat hij in zich had geprobeerd en flinterhard getraind. De beloning ondanks een serie erg goede wedstrijden kwam maar niet, waarop hij besloot dat het genoeg was. Wij hebben daarop geanticipeerd met het contracteren van een Poolse speler, te weten Kamil Tomaszuk (leeftijd 24 jaar) afkomstig uit Gdansk. Na een testtraining en in de wetenschap dat er een prachtige verbinding is tussen Gdansk en Eelde, zijn we met elkaar in zee gegaan. Hij heeft zich de hele zomer voorbereidt om er voor ons en voor zichzelf een succes van te maken!

Dit betekent dat hij het team completeert, die met Jan Tammenga, Arnoud Meijer en de man die vorig jaar grote stappen heeft gezet, Colin Rengers, dezelfde basis heeft als vorig jaar.

De insteek is om te pogen de eerste vier te gaan halen in de reguliere competitie van 14 wedstrijden, om in het voorjaar de Play-Offs om het landskampioenschap te kunnen betwisten. Dit zal zeker niet eenvoudig worden, omdat vrijwel elk team in de Eredivisie sterker is geworden! Doel nummer twee is dan ook om, mochten we dit niet redden, de plek te waarborgen om het jaar daarop toe te slaan……

Voor mij persoonlijk is een subdoel om de sport in zijn algemeenheid weer wat in de markt te plaatsen (waardoor heel belangrijk onze sponsor ook eens wat terugziet!!) en met twee bijna professionele krachten hebben we daarvoor een stevige basis. Aangevuld met Jan zijn routine plus vechtersmentaliteit en Arnouds aantrekkelijke verdedigende spel met verwoestende uithalen, hebben we een uitgebalanceerd geheel.

Zaterdag kunnen we zien hoever het team is, tegen Scylla die erin geslaagd zijn een topspeler te contracteren. Zijn ze ons weer te slim af???????

14333188_1756638341244395_3992464591389644462_n

Wat zeker ook niet onvermeld mag blijven is dat ons 2e team, die helaas in de 3e Divisie moet starten, een prachtige bezetting heeft gekregen! Peter Verwey en Pim van Schaik van Emmen, aangevuld met Thomas Kuijer en Shuo Han Men, zouden in staat moeten zijn om de titel te halen en kunnen in de 2e Divisie ook absoluut 1e viool spelen. Allen trainen/trainden in de opleidingsschool van STTG en vooral Peter is in staat om in de Eredivisie nog het niveau te halen, wat dus ook betekent dat hij nog eens gaat spelen in onze hoofdmacht…….

Kortom: er is veel gebeurd in de voorbereiding om deze teams samen te stellen zoals het nu is en eenieder popelt om de verwachtingen waar te maken, ook ondergetekende,

Anne Vlieg