Afgelopen zondag heeft KlimaatgroepᴼStars twee punten overgehouden aan de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Er werd in eigen huis met 2-4 van laagvlieger Hilversum verloren. Voor KlimaatgroepᴼStars kwamen Arnoud Meijer, Colin Rengers en Henk Jan Wils in actie.
Meijer opende de wedstrijd om iets over tweeën tegen Gamal de Groot. De Groot deelde de eerste klap in de wedstrijd uit, door Meijer met 3-0 in games te verslaan. Hierdoor keek KlimaatgroepᴼStars, voor de zoveelste keer dit seizoen, gelijk tegen een achterstand aan.

Rengers speelde in zijn eerste wedstrijd tegen Jelle Goossens. Rengers verkeert sinds de winterstop in erg goede vorm en liet dit ook zondag zien. Goossens werd door Rengers tamelijk makkelijk in 3 games van de tafel gespeeld. Er was weer hoop bij de Middelstumse supporters, die overigens in grote getalen op dit duel in de Eredivisie waren afgekomen. Een erg positieve ontwikkeling, aangezien het team de steun in de play-downs zeer zeker nodig zal hebben.

In de laatste wedstrijd voor de rust moest Wils af zien te rekenen met de in Groningen geboren Nathan van der Lee. Een speler die ondanks zijn jonge leeftijd, van der Lee is pas 24, al erg veel ervaring heeft op het hoogste tafeltennis niveau in Nederland. Van der Lee had het erg moeilijk met het directe spel van Wils, die elke game tot aan acht punten altijd goed meedeed. Helaas voor KlimaatgroepᴼStars wist Wils het karwei uitendelijk niet af te maken, waardoor het team met een 1-2 achterstond de rust in ging.

Het publiek kijkt gespannen toe hoe Arnoud Meijer opslaat (foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Het publiek kijkt gespannen toe hoe Arnoud Meijer opslaat (foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Na de rust herstelde Meijer zich van zijn verliespartij tegen De Groot, door in een erg spannende wedstrijd Goossens te verslaan. Na een 2-0 achterstand wist Meijer de laatste drie games knap naar zich toe te trekken en met 3-2 te winnen. In de laatste twee partijen van Rengers en Wils wisten beide heren geen punten meer te pakken, waardoor KlimaatgroepᴼStars de wedstrijd met 2-4 verloor.

KlimaatgroepᴼStars is nu definitief veroordeeld tot play-downs, waarin gespeeld gaat worden tegen Scylla uit Leiden. De strijd wordt over 2 wedstrijden beslist, waarbij de thuiswedstrijd gespeeld gaat worden op zaterdag 2 april of zondag 3 april. Een week later volgt de uitwedstrijd in Leiden. Op zondag 27 maart speelt KlimaatgroepᴼStars voor de Intercup tegen TURA uit Bremen. Vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Coendersweg 15a te Middelsum.
Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl
Website: www.klimaatgroepstars.nl