Na een niet voor mogelijk gehouden competitiestart togen we afgelopen zaterdag naar Westa in het Limburgse Wessem met ondergetekende als gelegenheidscoach. De verwachtingen iets hoger dan we een maand geleden zouden hebben, maar een lastige wedstrijd zou het zeker worden! De Chinees Qiang Liu (al sinds mensenheugenis in Wessem) en Rino Alberts zijn van niveau en de laatste is ook de kwelgeest van Colin geworden.

Dat we aan het eind van de rit na 3.5 uur toch weer aan het langste eind trokken, geeft aan dat onze ploeg ook mentaal gegroeid is, want het liep niet even fantastisch. Met Kamil, Arnoud en Colin in deze volgorde in de basis, liet alleen Arnoud zich van zijn sterkste kant zien met een zeer gedegen overwinning op de jonge Ibrahim Yildizlar en na de pauze een zeer sterke match tegen Liu. Hij had toen de trekker over kunnen halen in het begin van de vijfde game, waarin het tot 8-8 gelijk op bleef lopen. De Chinees benutte toen zijn ervaring en maakte drie overtuigende punten.

Kamil werd bewust ingezet in de eerste wedstrijd tegen Liu en hij startte voortvarend: Echter voorsprongen van 8-3 in de 1e en 9-5 in de 2e gingen verloren, waarna hij nog harder ging knokken en uiteindelijk toch aan de haal ging met de winst. Een opsteker voor het team die erg belangrijk was! Want na de pot van Arnoud die ons op 0-2 bracht, wachtte de ontmoeting tussen onze ongeslagen man en Alberts, die weinig vorm had getoond in voorgaande wedstrijden. Weer bleek wat Angstgegners kunnen aanrichten in iemands hoofd, want de rust ontbrak en 2 van de eerste 3 games werden zonder slag of stoot ingeleverd. De 4e weer weerbaar en een paar Rally`s die niet de goede kant opvielen, leverden verlies op. Bij de pauze dus 1-2 in ons voordeel.

Arnoud liet toen zien waar hij momenteel toe in staat is, maar toch de 2-2. Kamil tegen Rino was op voorhand voor ondergetekende een moeilijke pot, gezien zijn complete spel tegen Colin en dat bleek ook gegrond: Vrijwel foutloze back-hand en feilloos rallygevoel maakten dat hij nu ook weer tegen een achterstand aan keek na 3 games. Ook nu weer toonde de niet geheel fitte Kamil een vechtersbaas te zijn, want hij sleepte hem er uit op zijn laatste benen: 2-3!

Colin tegen Yildizlar hadden we, met alle respect voor deze jongeling die erg snel is gekomen en ook tegen Salamanders al twee keer toesloeg (tot mijn grote verbazing…..), toch als een zekerheidje genoteerd en dat bleek ook het geval. Een snelle 3-0 en daar stond toch weer een overwinning op het bord: 2-4.

Een voorlopige conclusie kan wel getrokken worden: We hebben door deze meer dan verrassende start een dermate mooie positie op de ranglijst, dat we met recht op jacht kunnen naar de Play-Offs! We zijn dus wel een stuk sterker geworden met Kamil en een zich ontwikkelende Colin. Vergeet ook niet dat Jan en Arnoud er ook staan: na een aarzelende start is laatstgenoemde in vorm aan het komen en kan hij zeer attractief tafeltennis spelen, vooral als zijn aanval door gaat komen. We hebben er dus wel veel lol in momenteel, houden zo!!!

Een laatste puntje om ook even te vermelden: Onze tegenstanders speelden om 18.00 uur met als reden meer publiek te trekken, begrepen we. Welgeteld 7 man en vrouw vonden dit een evenement wat bezocht moest worden, een tafeltennis bolwerk als Westa onwaardig!! Bovendien was het fris in de zaal, bij veel Topspin ballen flikkerde de bal in het net. Verwarming was niet aan………

Tsja, misschien moet ik het er maar niet meer over hebben, de publieke belangstelling bij onze sport. Wel begrepen dat er bij Smash in Hattem een 150 man waren bij de heropening van hun speelhal, het kan dus wel.

Volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen de Salamanders in Wateringen en dan is het weer aan Gert om de regie te voeren. Nu om een uur of 12 in de nacht in Uden in een carnavalssfeer een Mac bezocht waar prachtige blonde dames in vrolijke rokjes en witte lange kousen de grieperige Kamil weer wat wisten op te monteren, je maakt weer wat mee op je 60e…………

Anne Vlieg