Middelstum stond in het weekend van zaterdag 20 augustus 2022 en zondag 21 augustus 2022 in het teken van toptafeltennis. Op de zaterdag namen vier teams het tegen elkaar op in de speelzaal van Klimaatgroep°Stars en zondag verhuisde het circus naar de Hippolytushal waar 20 nationale en internationale topspelers de strijd met elkaar aangingen.

Zaterdag 20 augustus 2022 streden vier teams om de Timmerfabriek Oomkens Cup. Twee teams uit het Franse Metz, TeamNL en ons eigen eredivisie team Klimaatgroep°Stars met nieuwkomers Clement Chobeau en Roel Bogie. De nationale en internationale toppers maakten er voor de aanwezige toeschouwers een mooie dag van. Lange spectaculaire slagenwisselingen waren schering en inslag. Je zag zowel de spelers als de toeschouwers genieten. Ondertussen was het in de kantine en op het terras achter de kantine de gehele dag goed toeven. Het mooie zomerse weer gaf net dat beetje meer om de dag nog succesvoller te maken. De strijd om de cup was tot de laatste wedstrijd tussen Metz 1 en Klimaatgroep°Stars spannend. De laatste partij, het dubbelspel, moest in de vijfde game de beslissing gaan brengen. Met twee punten verschil won het Franse Metz 1 de wedstrijd en daarmee ook de Timmerfabriek Oomkens Cup. De verschillen tussen de eerste drie teams waren minimaal. De wedstrijden waren de gehele dag via een livestreaming van de NTTB op internet te volgen.

Onze nieuwkomers Clement Chobeau en Roel Bogie lieten direct zien voor Klimaatgroep°Stars goede spelers te zijn. Bovendien brachten zij sfeer in de zaal door hun emoties af en toe met het publiek te delen. Dat gaat zeker mooie wedstrijden in de najaarscompetitie van de eredivisie opleveren.

Eindstand: 1. Metz 1, 2. TeamNL, 3. Klimaatgroep°Stars, 4. Metz 2.

Na afloop was er een door Gert Stulp prima geregeld lopend buffet. De deelnemers, begeleiders, supporters en de organisatie maakten er een gezellige boel van. Na afloop zorgde de organisatie er nog voor dat de tafels in de Hippolytushal klaar stonden voor de volgende dag. Daarna werd nog een drankje gedaan in de kantine van Klimaatgroep°Stars.

Zondag 21 augustus 2022 stond in het teken van de Klimaatgroep Holland/Heemskerk Top 20. De deelnemers aan het teamtoernooi van zaterdag, aangevuld met enkele spelers streden in vier poules van vijf spelers om de eerste twee posities in de poule. De beste twee gingen naar de kwartfinales. Evenals op de zaterdag was er ook nu weer sprake van een sportieve sfeer waarin de spelers en de toeschouwers volledig aan hun trekken kwamen. Veel spectaculair tafeltennis van een hoog niveau kreeg de handen van de toeschouwers op elkaar. Uiteindelijk waren het Clement Chobeau (Klimaatgroep°Stars) en Berry Berben (TeamNL) die in de finale streden om de hoogste eer. De Fransman Clement Chobeau toonde zich in drie games de sterkste. Steeds wanneer Berben dichterbij kwam in stand schakelde Chobeau een tandje bij. Ook in deze finale liet Chobeau zien een zeer waardevolle speler voor Klimaatgroep°Stars te zijn. De prijzen werden uitgereikt door Henk Bakker namens sponsor Steenhuis Sloopwerken Scheemda.

Met z’n allen was de zaal na afloop snel opgeruimd en werd onder het genot van een drankje nog even na genoten in de kantine van Klimaatgroep°Stars. Iedereen die deze twee geweldige dagen heeft meegeholpen en de sponsors hartelijk dank daarvoor. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Samen sterk!